Τοποθέτηση φίλτρου αέρα Κ&Ν


Ολα έτοιμα! Κυριακή πρωί 12.00...


Εχουμε έτοιμα τα απαραίτητα! Από αριστερά: Φραπές, τσιγάρα, φίλτρο αέρα έτοιμο από το κουτί του, εργαλειοθήκη (δες στην επόμενη τι χρειαζόμαστε από αυτά) ένα πανάκι. Δεν φαίνονται η σκύλα και η βαζελίνη.


Τα απολύτως απαραίτητα: Τορξ Τ15, σταυροκατσάβιδο, ίσιο κατσαβίδι (προαιρετικό), σκύλα.


Η... μοτερούκλα!

  
Ξεκουμπώνουμε τα κλιπ του MAF, ξεκουμπώνουμε και το ρεύμα του MAF.

  
Στο μπροστινό μέρος πρέπει να βγάλουμε τόσο το έλασμα, όσο και τις 2 τόρξ που κρατάνε τη χοάνη στη μετώπη. Δεν είναι απαραίτητο να βγάλουμε τις τόρξ, αλλά είναι προτιμότερο, αφού μας διευκολύνει μετέπειτα...


Μπορούμε απλώς να αφήσουμε τη σκύλα να κρατάει το έλασμα. Προσοχή μη μας φύγει, θα τσαλακώσει το εύκαμπτο, κάτι που είναι ΠΟΛΥ εύκολο να γίνει, όταν προσπαθούμε να ξεκουμπώσουμε όλο το φιλτροκούτι από τις 4 βάσεις του. Θέλουμε απαραίτητα ένα τρίτο χέρι να κρατάει τη σκύλα, να μην... ανοίξει!Αντιθέτως, βγάζοντας τις τόρξ της χοάνης, τα μεταφέρουμε όλα στο χώρο που έχουμε ετοιμάσει (προσοχη μη γδάρουμε το πάνω μέρος του φιλτροκουτιού) και αφαιρούμε το έλασμα με τη σκύλα πολύ πιο άνετα. Και... θέλουμε να βγεί γιατί κρατάει τα δυό μισά του φιλτροκουτιού ενωμένα.


Ετοιμοι για... εγχείρηση!


Ξεβιδώνουμε καμμιά δεκαριά σταυρόβιδες και αφού έχουμε ανοίξει και το περιβόητο έλασμα, αποχωρίζουμε εύκολα τα 2 μισά... (προσέξτε τη σκύλα, αριστερά!)


Εννοείται ότι δεν πετάμε το μαμά φίλτρο, αφού σε λίγο καιρό θα χρειαστεί, όταν θα κάνουμε σέρβις στο ΚΝ. (Αυτό σε επόμενο DIY!)


Το φυλάμε στο κουτί του ΚΝ.

  
Η... βαζελίνη: Εξαιρετικό εργαλείο που θα μας βοηθήσει στην επόμενη αποσυναρμολόγηση. Βάζουμε ελάχιστη στις 4 βάσεις του φιλτροκουτιου, στο μοτέρ, και ελάχιστη στο ο-ring του MAF.
Ενδέχεται την πρώτη φορά που βάζεις μπρός το μοτέρ να "μπερδεύει" για μερικά δευτερόλεπτα. Αστο στο ρελαντί για 20-30" και θα "καταλάβει" το MAF ότι "κάτι" άλλαξε και θα εναρμονιστεί πλήρως.

Την ίδια διαδικασία κάνουμε και όταν χρειαστεί σέρβις το φίλτρο. Επιπρόσθετα, απλά καθαρίζουμε τυχόν άχνες από το λάδι του φίλτρου, στο φιλτροκούτι, φυσάμε και γενικά βεβαιωνόμαστε ότι το φιλτροκούτι είναι καθαρό.

Ολα έτοιμα! Κυριακή πρωί 12:30!!!
Καθάρισμα και λάδωμα του φίλτρου