ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

30.09.2021

Επισκευή λάστιχου κεραίας!!

Με τρώγανε φίλοι και γνωστοί, πολύ καιρό τώρα, οτι πρέπει να αλλάξω το λαστιχάκι στην κεραία οροφής...
Θα μπάσει νερά λέει στο ταβάνι... Εκ των πραγμάτων δεν είχα δει υγρασία, ιδιαίτερα οταν πρόσφατα πήγα σε ειδικό τεχνικό και άλλαξε την ταπετσαρία του ουρανού. Θα δούμε παρακάτω γιατί!Πράγματι, είχε ενα μικρό κενό απο κάτω... Βασικά πιο πολύ οπτικό είναι το θέμα, κατά την ταπεινή μου άποψη.Το οποίο βεβαίως κάποτε καταλάμβανε ένα λαστιχάκι... σαν αυτό το υπόλειμμα, μπροστά!Πήραμε το ανταλλακτικό (Το δεύτερο ειναι για τον Κωνσταντίνο!).
Κωδικός: 1J0 035 350 Κόστος 6,70 ευρώ!

Κάποιοι μου είπαν, μπαίνει απο πάνω, χωρίς να λύσεις τίποτε... Το δοκίμασα:Μπαίνει μεν απο στο κάτω και πίσω μέρος, αλλά δεν ξεχειλώνει τόσο ώστε να μπεί και μπροστά...

Αρα λύσιμο:Το τελευταίο οριζόντιο κομμάτι του ουρανού είναι κουμπωτό. Τραβάς, απαλά, αλλά και με επιμονή, βγαίνει.Διαπιστώνουμε ότι τα μεταλλικά στηρίγματα δεν είναι ολα εδώ!Το τελευταίο αριστερά και το τελευταίο δεξιά μείναν στο αμάξι...Με ενα ψιλό μυτοτσίμπιδο ή κάτι παρόμοιο (πχ τανάλια, δεν ειναι αστείο) βγαίνει...

Λύνουμε και τα 2 πλαστικά 10αράκια παξιμάδια, οπότε μπορούμε να τραβήξουμε τα πίσω πίσω κολωνάκια τόσο ώστε να μπορέσουμε να "κατεβάσουμε" λίγο τον ουρανό...Η κεραία στηρίζεται με ένα παξιμάδι αρκετά παράξενο! Εχει ενα λαμάκι τρόπον τινά που επιτρέπει στα καλώδια της κεραίας να περνάνε χωρίς να τσακίζονται, όταν σφίγγουμε το παξιμάδι!το παξιμάδι είναι 22άρι, και βολεύει να έχουμε καστάνια για την αφαίρεσή του και γερμανικό για το βίδωμα! Στο βίδωμα, ειδικά, θέλει πρώτα με το χέρι, και ιδανικά κάποιον να κρατάει σταθερή την κεραία πάνω στην οροφή, όσο βιδώνουμε απο κάτω.Είναι στενάχωρα, αλλά χωράει μεγάλη καστάνια και χέρι. Υπομονή θέλει! Ο ουρανός κατεβαίνει όσο χρειάζεται και δεν χαλάει.Το παξιμάδι το παράξενο!

Δεν χρειάζεται να βγάλουμε φίσες και καλώδια. Η κεραία μπορεί να βγει προς τα πάνω, μαζί με λίγο καλώδιο ώστε να δουλέψουμε.
Βάζουμε μια πετσέτα, ώστε να μην κάνουμε ζημιά στον ουρανό, καταλάθος!
Το λάστιχο ειναι πιο εύκολο να μπει πρώτα εμπρός. Το πίσω μέρος του ειναι λεπτότερο και ξεχειλώνει πιο εύκολα. Υπομονή και πάλι.
Πίνουμε 2 γουλιές μπύρα! Βοηθάει τα μάλα!Οπως είπα ήδη, στην επανασυναρμολόγηση θα βόλευε να εχουμε κάποιον να κρατάει απο πάνω την κεραία σταθερά, όσο βιδώνουμε απο κάτω.
Ετσι κι αλλιώς, πάντως, η κεραία ΕΧΕΙ στεγανοποίηση! Είναι το πράσινο νάυλον γύρω απο το τετράγωνο. Το λαστιχο μπαίνει για περεταίρω ασφάλεια και μόνωση.
Βιδώνοντας προσέχουμε να εχει περάσει το καλώδιο μεσα στο κενό του παξιμαδιού. Οτι ζημιά κάνουμε εδώ απαιτεί ΠΟΛΥ (μα πάρα πολύ!) λύσιμο για να φτιαχτεί!!!Ετοιμο!

Οπως φαίνεται έχουμε τέλεια επαφή.Δεν ξεχνάμε να συναρμολογήσουμε όσα λύσαμε!!!!!!!!

Συνολικός χρόνος ΜΑΖΙ με τη φωτογράφιση: 20 λεπτά!