ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

Αλλαγή Can Gateway!!!!!

Αλλαξα Can Gateway.
Γιατί; Διότι πιστεύω ότι η κινεζοοθόνη, παρόλο που έχει Can Bus Decoder, εν τούτοις μου ρίχνει την μπαταρία από καιρού εις καιρόν.

Από το φίλο της ομάδας Βill Μ. αγόρασα ένα νεώτερο Can Gateway και το τοποθέτησα στη θέση του παλιού.Eίχα Can με κωδικό που τέλειωνε σε Q. Πήρα ένα που τελειώνει σε ΑΑ, αφού όπως λέει και ο γνωστός My-GTI.com με αυτό δεν θα αδειάζει η μπαταρία.

Πριν την αλλαγή όμως έπρεπε να σημειώσουμε τι έχουμε ΤΩΡΑ πάνω στο αμάξι, δεδομένου ότι το "καινούριο" μια και είναι μεταχειρισμένο, θα έχει πάνω τις συσκευές και τα modules του προηγούμενου αυτοκινήτου.

Ετσι, ένα ένα κατέγραψα τα πεδία του Coding που είχα στο δικό μου. Η καταγραφή αυτή είναι το πιο σημαντικό πράγμα, αφού το κάθε αυτοκίνητο έχει διαφορετικά modules και ηλεκτρονικά εξαρτήματα.

Παράδειγμα:Μόλις έβαλα το νέο Can Gateway, άνοιξα διακόπτη! Ωπ! Τι ΔΕΝ έχουμε? Ενδείξεις του DSG στο καντράν! Γιατι... το προηγούμενο αυτοκίνητο είχε μηχανικό κιβώτιο! Βεβαίως το διόρθωσα, όπως θα δούμε πιο κάτω!

Η καταγραφή μπορεί να γίνει με 3 τρόπους.

1. Χαρτί και μολύβι! Διαβάζουμε το installation list στο Can Gateway και σημειώνουμε τι έχουμε.

2. Screen Shots του installation list (ή φωτό με το κινητό).3. Καταγράφουμε όλα τα πεδία του Coding, ένα ένα, με screenshots ή φωτό, ότι μας βολεύει.Οπότε πάμε να βγάλουμε το παλιό!

Το πράμα είναι κρυμμένο ευθεία πάνω από το πεντάλ του αμπραγιάζ, για όσους έχουν, ή ευθεία πάνω από το κενό που έχει η θέση του αμπραγιάζ σε μένα με το DSG!για καλύτερη πρόσβαση, προτείνω αφαίρεση τριών εξαρτημάτων:1. Του καλύμματος του αεραγωγού, που έχει πάνω του το footwell και την OBDII.Το κάλυμμα, όπως και ΟΛΑ όσα βγάλουμε στηρίζονται με βίδες Τορξ Τ20. (εδώ έχει 2 βίδες).Ξεκρεμάμε το Footwell light και την OBDII.

2. Σειρά έχει το πάνελ που έχει πάνω του τους διακόπτες. (Αυτό το έχω σε ξεχωριστή σελίδα. Πατήστε στο λινκ και θα ανοίξει νέο παράθυρο).

3. Αφαίρεση του αεραγωγού.Με μια βίδα στηρίζεται. Από τη δεξιά μεριά απλώς ξεκουμπώνει.Πάμε στα σοβαρά. Αφαίρεση του αρνητικού πόλου της μπαταρίας.Ξεκούμπωμα της φίσας του Can Gateway.To Can Gateway έχει τρία σημεία στήριξης. Τα δύο πλαινά, όπως φαίνονται εδώ στη φωτό που είναι δίπλα δίπλα, είναι κουμπωτά. Το τρίτο που είναι στο πάνω μέρος του είναι συρταρωτό. Βγαίνει σχετικά εύκολα. Και αντίστοιχα μπαίνει το νέο.

Η διαδικασία απλή. Κουμπώνουμε το νέο, βάζουμε φίσα, βάζουμε όλα τα πάνελ στη θέση τους, βάζουμε μπαταρία, ρυθμίζουμε ρολόι καντράν και παράθυρα (!!) και μετά VCDS για ρύθμιση του νεου Can Gateway...Θέλει και μια βόλτα 10 μέτρα να σβήσουν τα λαμπάκια... γνωστό αυτό μετά την αφαίρεση της μπαταρίας...

Συνολικός χρόνος 45 λεπτά, μαζί με ένα... τηλεφώνημα (άσχετο!) και τη φωτογράφιση, screenshots κλπ.