ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

30.4.2022

Αλλαγη πολλαπλασιαστών!

Γενικά, δεν βάζω χέρι στα μηχανικά.Δεν τα ξέρω, δεν τα κατέχω, είναι "επικίνδυνα" για ασχετους σαν και μένα.
Μηχανικά, εννοώ: Μοτερ, ανάρτηση, φρένα και ABS, ESP και τα λοιπά συμαρομαρτυρούντα, τιμόνι (κρεμαγιερες και τέτοια!), αερόσακοι και μερικά άλλα!Πρόσφατα όμως, ο φίλος μου ο Γιάννης απο το Ρέθυμνο μου ΧΑΡΙΣΕ τέσσερις πολλαπλασιαστές ΒΟΣΚΗ. Είναι καλή μάρκα αυτή;
BOSCH εννοούσα! Μη βαράτε! Είπαμε άσχετος!Ο πρώτος δεξιά, βγήκε για πλάκα. Με δυο ίσια κατσαβίδια απο κάτω, κλικ πετάχτηκε. Η φίσα επίσης βγήκε προσεκτικά και δεν έσπασε! Γιούπι!Ολα καλα! 1/4 εγινε!Και ο δευτερος μια χαρα, κλικ βγηκε, κλικ μπήκε!
Προσέξτε, το τσουτσουνι του λαδιού είναι... γερό ακομα!Για να βγεί ο τριτος όμως... πρέπει να ξεκουμπώσουμε αυτό το λιγδερό σωληνάκι. Το οποίο στο πρόσφαρτο σέρβις, ο Μηχανικός μου ανακάλυψε οτι έχανε και το αντικατέστησε. Βασικά, όπως το κατάλαβα, το μαμα σωληνάκι που βραζει και ψήνεται μερονυχθις εκει πάνω, τάπαιξε και εχανε λαδίλα και λίγδα πάνω στο μοτέρ.Πρέπει να βγει και μια φίσα... ωστε ολη η μακαρονάδα καλωδίων και σωλήνων να κάνει στην πάντα, να φτάσουμε τους 2 αριστερούς πολλαπλασιαστές.Βγαινει ο τρίτος λοιπόν... Ολα καλά! Βγάλε τη φίσα του...Τραβώντας όμως τη φίσα του... τσακ πάααααει το τσοτσούνι του λαδιού!!!!!! Τόσπασα! Θα πω αλλη στιγμή πως γινεται η αντικατάσταση του! Ναι, φυσικά, το άλλαξα!Αυτο το ρημαδι!Ειπα, άσχετος ειμαι! Τι ηθελα κι έβαζα χέρι στα... μηχανικά; Εν τω μεταξύ, έσπασα και τη φίσα του 4ου, που η αλήθεια απο προηγούμενη φορά ήταν ήδη μισοσπασμένη (ΟΧΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!!!!).Την οποία φίσα βεβαίως άλλαξα! Ξεπίνωσα τα 4 πινάκια της και ενα ενα τα εβαλα στην καινούρια φίσα!

Θυμήθηκα πάντως να συνδέσω και τη φίσα που έβγαλα και το λιγδιασμένο σωληνάκι