ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

Τα Cornering Lights είναι ένα ωραίο τρικάκι!Κατ' αρχήν πρέπει να τα υποστηρίζει το Central Electronics Control Module (στο κανάλι 09 του VCDS).
Πως μπορούμε να δούμε αν γίνεται:
Υπάρχουν τουλάχιστον δύο γενιές CECM, απ' όσο ξέρω: Το "παλιό" ας πούμε, με κωδικό 3C0-937-049-E. Αν ο κωδικός τελειώνει σε D, το CECM είναι Midline και δεν υποστηρίζει κατ' αρχήν ούτε τα φώτα ομίχλης. Το ίδιο ισχύει και στο νέας γενιάς που αναφέρω παρακάτω.
Το "νέο" CECM έχει κωδικό 3C8-937-049-E. Σε αυτό υποστηρίζονται και τα ομίχλης φυσικά, αλλά και η λειτουργία cornering lights.Γίνεται αλλάζοντας οτι βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα.

Πως Λειτουργεί;
Κατ' αρχήν πρέπει να είναι αναμμένα τα φώτα μας, είτε στη μεσαία/μεγάλη σκάλα, είτε στο Auto, αν ο διακόπτης των φώτων το υποστηρίζει.
Λειτουργούν με 2 τρόπους: Είτε στρίβοντας -έστω και λίγο- το τιμόνι απο την ευθεία (οπως στη φωτό παραπάνω), είτε ανάβοντας ένα φλας. Αν πχ ανάψουμε το δεξιό φλας, ανάβει το δεξιό ομίχλης.

Αυτά όλα γίνονται μέχρι τα 50 χλμ/ώρα και πάντα με την προυπόθεση να έχουμε αναμμένα φώτα. Αν τα έχουμε αναμμένα στη θέση "στάσης" (ανάβουν οι ψείρες μπροστά) δεν λειτουργεί.

Πάντα, πριν κάνουμε αλλαγές με το VCDS κάνουμε και ένα Autoscan ώστε να ξέρουμε τι αλλάξαμε. Αν κάτι δεν δουλέψει οπως το θέλουμε, ή πειράξουμε λάθος byte και bit, να μπορούμε να επανέλθουμε στην προηγούμενη σωστή λειτουργία μας!

Το εχω πάθει!!!