ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

DSG λεβιές!

22.06.2022

Αλλάξαμε λεβιέ DSG. Γιατι;Γιατι με τα χρονια εγινε έτσι...
Οι λύσεις που ειχα ηταν τρεις: 1. Να πάρω ένα εγγλέζικο δερμα απο το Ebay, που σήμαινε να το "σφηνώσω" στον παλιό λεβιε, με οσες (ελαχιστες!) πιθανότητες επιτυχίας θα είχα.
2. Να βάλω λεβιέ απο GTI. Αλλο επικίνδυνο εγχείρημα, διότι θέλει με θερμοπίστολο μετατροπή, που εμένα προσωπικά με τρομάζει (ψάχτε το στο Youtube, εχει πλάκα)!
3. Κομπλε λεβιες και δερμα, έτοιμα από Αλι. Αυτό έκανα!Ας δούμε πως!

Κατ' αρχήν πρέπει να βγάλουμε τον παλιό λεβιέ τελείως.Το χρώμιο ανασηκώνεται βάζοντας μια σπάτουλα απο εμπρός και ξεκουμπώνει. Βγάζουμε και τη φισα και το αφαιρούμε στριφογυρνώντας. Η βάση του δέρματος ειναι κουμπωτή πάνω στο χρώμιο, και βγαίνει χωρις εργαλεία και χωρίς κόπο.Ανασηκώνουμε το δέρμα, να καλύψει το λεβιέ.Σπρώχνουμε προς τα ΚΑΤΩ αυτό το πλαστικό να κάνει κλικ. (Εδώ ειναι βγαλμένος ο λεβιες, αλλα το νοημα ειναι εμφανές, ε;)Για να βγει ο λεβιές πρεπει να βγάλουμε το κουμπί προς τα έξω. (Προς τα αριστερά).Το τραβάμε απλώς, προσεκτικά, με τα δάχτυλα. Δεν θελει πένσες κλπ αιχμηρά πράματα. Θελουμε να βγει ΤΟΣΟ. Πρακτικά να φανεί αυτη η εγκοπή.
Τραβάμε με δύναμη το λεβιέ προς τα πάνω, προς το ταβάνι δηλαδή (βολεύει να εχουμε το κιβώτιο στο D ή το S.Ας δούμε το νεο λεβιέ λοιπόν. Δυο πράγματα έχει: Ενα κόκκινο ματζαφλάρι (μάθατε και κάτι νεο σήμερα!) και εχει και ενα μεταλλικό ποκαλάκι (σας μαθαίνω πολλά νέα πράματα σήμερα, κρατάτε σημειώσεις!), το οποίο οπως θα δούμε, ΔΕΝ χρησιμοποίησα!
Το κόκκινο ματζαφλάρι κρατάει το κουμπί του νεου λεβιέ εξω. Οπότε θέλει προσοχή κατά το κούμπωμα, να μην σπρώξουμε το κουμπί "μεσα" στην κανονική του θέση. (Δειτε και το video στο τέλος). Αν κατα λάθος το σπρώξουμε, τοτε το τραβάμε, όπως είπαμε πιο πάνω.
Εννοείται, πριν βάλουμε το νεο λεβιέ στο αμαξι, βγάζουμε το κόκκινο πράμα!!!!!Αμα δούμε τους 2 λεβιέδες, έχουν στο κατω άκρο τους ακριβώς ίδια απόληξη. (Αριστερά ο νέος λεβιες). Οπότε, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το εργοστασιακό κούμπωμα.Αυτο, δηλαδή!Το κουμπωμα κούμπωσε μια χαρά!Ενα άλλο... χμ... θεμα: Το δέρμα του νέου ειναι μακρύτερο! Δε μας χαλάει, όμως, είναι μαλακό και διπλώνει εύκολα στην εσοχή. Οι 2 λεβιέδες έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιο υψος, πάντως.Ορίστε! Μεγειά μας!
Τι ΔΕΝ εχει ο νέος: Οντας κινεζιά... δεν γράφει DSG! Καααααααααλα!

Τι περίσσεψε:Δειτε ένα ενδιαφέρον Video. Λέει και πως βγαίνει ο λεβιες και δείχνει και αυτό που φοβάμαι να κάνω: Την μετατροπή σε GTI με το κουμπί μπροστά: