ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

17.06.2020

Αλλαγή λάμπας στον αναπτήρα!

Ειτε καπινίζεις είτε όχι, έχει μια χρησιμότητα το λαμπάκι στον αναπτήρα!
Η αφαίρεση είναι εύκολη και η ολη υπόθεση κρατάει 10 λεπτά!
Ενα τορξ Τ20 θελουμε και ένα ίσιο ψιλό κατσαβιδάκι, ωρολογοποιού, προτιμότερο από ηλεκτρολόγου. Και ενα πλαστικό αφαίρεσης τριμ καλό θα ειναι να υπάρχει.
Κωδικό της λάμπας δεν ξέρω! Είναι πιο μικρή πάντως από τις W5W που ξέρουμε (πχ πλαφονιέρες). Ετσι κι αλλιώς είχα 2 περίσσευμα (δείτε παρακάτω!)Σηκώνουμε το κάτω μέρος της φούσκας του λεβιέ ταχυτήτων.Λύνουμε τις 2 βίδες Τ20.Ανασηκώνουμε το τασάκι.Ξεκουμπώνουμε όλες τις φίσες.

Αφαιρούμε προσεκτικά το μαύρο πλαστικό.Αυτό εδώ...Η λαμπίτσα είναι μέσα στο πράσινο πλαστικό. Το αφαιρούμε και αυτό. Κουμπωτό είναι.Το μελετάμε. Δίνουμε συγχαρητήρια στο σχεδιαστή της VW που του ανέθεσαν τη σχεδίαση αυτού του πράματος. Πρέπει να ήταν απίστευτα σαδιστικός τύπος και το έκανε όσο πιο περίπλοκο γινόταν!
Μια άλλη εκδοχή λέει ότι το έκανε έτσι για να δικαιολογήσει το μισθό του!
Το τρομερό είναι ότι τούτο το πράσινο πράμα είναι στην έκδοση 2.2! Οι πρώτες 2 και κάτι δεν... πέτυχαν; Ποιος να ξέρει!Το πράμα ανοίγει. ΜΕ ΠΟΛΛΗ προσοχή!Βγάζουμε την καμμένη λαμπίτσα. Βάζουμε μια που δουλεύει (ελπίζουμε, γιατί είναι από ενα κοντέρ BMW R1100GS του 1996. Ναι, μοτοσικλέτας!)Εχουμε πάντα ένα ντεπό από λάμπες, γενικώς! (εχω και κοντή "μπανάνα"! Κοίτα, Ν.Δ.! Πρεπει να τη βάλω στην... πινακίδα!)Η εγχείρηση πέτυχε!Που θα καταλήξει ο ασθενής... άλλο θέμα!