ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

19.01.2021

Νέα μεγάλη οθόνη Καντράν MFD!Οι περιπτώσεις που τα καντράν των παλιών πλέον Golf MK5 "θαμπώνουν" και υπο συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας αχνοφαίνονται οι ενδείξεις ειναι όλο και περισσότερες. Κυρίως σε καντράν με μεσαία οθόνη, με καταναλώσεις.
Μας έτυχε όμως σε καντράν απο GTI με μεγάλη οθόνη! To καντράν δεν είναι δικό μου, προφανώς. Απλώς ο φίλος μου, ο Σπύρος Κ. που εχει τέτοιο με προσκάλεσε να το κάνουμε παρέα! Να βλέπω και να φωτογραφίζω δηλαδή!Η λύση μας έρχεται απο την φιλική... Ασία! Ebay και δόξα τω Θεώ!Στο link αυτό βρήκαμε μια οθόνη που ήρθε τάχιστα και μάλιστα χωρίς τελωνείο, αφού ήρθε μέσω Γερμανίας! (θα ανοίξει σε νέα σελίδα).Οπότε... βγήκε καντράν... (2 βίδες τορξ Τ20, όλοι ξέρετε να πιάσετε ενα τορξ!).Στρώθηκε πετσέτα πάνω στο τραπέζι...Λύνουμε δυό Τ10 τορξ απο πίσω, και διαχωρίζεται στα δύο...

Ευκαιρία για καθάρισμα των γυαλικών μέσα έξω!Η νέα οθόνη. Σε αψογη συσκευασία σε ΤΕΣΣΕΡΑ χαρτόνια.

Ακολουθήσαμε αυτόν τον οδηγό για το λύσιμο:
Από το VWVortex (Θα ανοίξει σε νέα καρτέλα. Διαβάστε το! Εχει ΠΟΛΥ χρήσιμα tips!).

Παράδειγμα: Το μεταλλικό πλαίσιο της οθόνης έχει απο πίσω 4 στραβωμένα ποδαράκια. Τα ισιώνουμε, αφαιρούμε το πλαίσιο, και οταν το ξαναβάλουμε, τα στραβώνουμε απαλά, πάλι.Μερικές φωτό απο την διάλυση. Θέλει την άπειρη υπομονή και προσοχή, ώστε να κουμπώσουν οι βάσεις των φισών σωστά. ΣΠΑΝΕ για πλάκα! Ακόμα και με σπασμένο το ένα ποδαράκι της μιας βάσης, η οθόνη στέκεται μια χαρά και οι φίσες παρότι λεπτεπίλεπτες κουμπώνουν και μένουν τέλεια.

Καθάρισμα της οθόνης πριν την βάλουμε!

Θέλει προσοχή πως μπαίνει η οθόνη! Αν μπεί ανάποδα, τότε...Ευτυχώς... δεν παθαίνει κάτι! Ξαναβγάλε, βάλε σωστά, το πάνω κάτω και...Μεγειά μας!