ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!


10.11.2020

Park Assist! το τέλος! ΔΟΥΛΕΨΕ!

Ας ξεκινήσουμε απο τα... στραβά!

Πονηρός ων είπα να συνδέσω τα Can Hi και Low στο AC, γλιτώνοντας μερικά εκατοστά καλωδίων μέχρι το Can Gateway! Οπότε τα σύνδεσα στο AC, έφτιαξα μια καινούρια μικρή βάση ασφάλειας στην ασφαλειοθήκη και λέω έτοιμος!Αρχισαν τα κουλά: Δεν εβλεπε τον εγκεφαλο άνεσης στο VCDS (Convenience, module 46), και ταυτοχρονα δεν δουλευαν: Τα φλας, η κορνα (!), τα παράθυρα απο την πόρτα του οδηγού, εκτός του οδηγού, ευτυχώς, αυτο δούλευε, το AC δεν δούλευε και οι καθαριστήρες! Α... δεν ανοιγε η τάπα του τεπόζιτου και το πορτμπαγκάζ, ενώ το έδειχνε ΑΝΟΙΧΤΟ στο καντραν!
Α... και άναψαν (με κρυο μοτερ!) ΟΛΑ τα βεντιλατέρ μπροστά! Μιλάμε βουητό! Οχι αστεία!

Διαπιστώνω ότι έχω κάνει κι αλλη... ματσολιά:Εβγαλα τις κλεφτοασφάλειες και μετα τις έβαλα ΛΑΘΟΣ! Λες ναναι αυτο?!Ευτυχως, πριν κανω αλλαγες, τραβαω φωτο! Βρηκα μια φρεσκια, παλιότερη. Παει κι αυτο!

Ολημερίς ζαλίζω τον Κοσμά με ερωτήσεις! Κάποια στιγμή, μου λέει: Τα Can Hi και Low, που τα πήγες, στο AC? Γιατί? Πρέπει να πανε στο Can Gateway κατευθείαν! ΜΑ... λεω... Δεν εχει μα και ξεμα, ΚΑΝΤΟ ΣΩΣΤΑ!

Λύνε πάλι το AC... αφού πρώτα φύγει το πάνω τάσι, αεραγωγοί, πλαίσιο ραδιοφώνου. Κόψε ράψε...Το κοκκινο κιτρινο καλώδιο εδώ, μια και δεν εχω άλλο, ματίστηκε με 40 εκ. μπλε και άσπρο και πάει για το Can Gateway!Τα ενωσα με φισάκια, ώστε να ειναι αναστρέψιμη η πατέντα, όπως κάνω σε όλα...
Εννοείται όλα τα καλώδια μαζεύτηκαν προσεκτικά, κόπηκαν τα ζιπάκια που εξέχουν και τα σχετικά!!!!!

Οπότε...Κατ αρχην ΤΟ ΕΙΔΕ!!!!

Πάμε να δουμε πως κωδικοποιείται η βλακεία:Ολα λάθος! Κάτσε να του πούμε ότι έχουμε... κοτσαδόρο!Παμε παρακάτω:Tiguan?!!!Κατσε να διαλέξουμε! Golf MK6 εμείς! Ψεματούρα, αλλά... τι να κανς!!!

Τρίτο πεδίο:Εδώ πέτυχε το αυτόματο, αλλα... RHD?!!!Διορθώθηκε φυσικά!Το Ραδιο ΕΔΕΙΞΕ τους αισθητηρες παρκαρίσματος μπρος και πίσω!Μεσα στο γκαράζ... οι μπροστινοί είδαν πόρτα!Κουμπιά... αχ... τα κουμπιά! Τα εχω παραγγείλει απο μαγαζί που ειναι στην Λιθουανία, απο 24/11 και κάπου χάθηκαν στο διάστημα. Τοχω ξαναπεί νομίζω, ε;! Οπότε... τι κάνουμε; Εβαλα ενα TPMS που μέχρι χτες το είχα και εκτελούσε χρέη EJECT (!!!) και ενα παλιό ESP!

Πατάω λοιπόν ΜΕΣΑ στο γκαραζ, σταματημένος το PLA και τι μου λέει;Γιατι, παρακαλω;
Διάβασε και κανένα RTFM, λοιπόν! Τρομάρα βραδιάτικα. ΔΕΝ παίζει! Μηνύματα με τον Κοσμά, πάλι: Λες να θελει ΚΑΙ αλλαγή μονάδας ABS; Γιατι πριν καν ξεκινήσει λέει finished?!!!

Το αφήσαμε... Ρίχνω διάβασμα σε ξένα φόρουμ... Πρέπει να έχεις κάνει πορεία με 30χλμ/ώρα και πάνω για να ξεκινήσει η διαδικασία! Πρωί πρωί, έξω απο το γκαράζ... Ορμάω στην κατηφόρα, περνάω τα 30. ΠΑτάω το κουμπί:Ωπα! Δούλεψε!Ανάβω φλας δεξιό... αλλάζει μορφή! Γιούπι!

γιατί όμως οταν το πατάς, δείχνει αριστερά; Καπως δεν πήρε την κωδικοποίηση να σβηστεί το "δεξιοτίμονο". Θα το φτιάξω... Η θεωρία είναι ότι στα δεξιοτίμονα, by default παρκάρεις αριστερά. Στα αριστεροτίμονα, προφανώς παρκάρεις δεξιά. Αν θες να παρκάρεις "ανάποδα" ανάβεις το αντίστοιχο φλας! Απλό!Για κάποιο λόγο δεν κωδικοποιείται στο ABS. Οπως και το ΧDS, ενώ το "βλέπει" δεν το κωδικοποιεί. Το τικάρω, του λέω αλλαγή, μου λέει DO IT, αλλά οταν ξαναπας πισω, ΔΕΝ Εχει τικαριστεί!

Στο Steering Assist δέχεται το 0 και το 1. Μου φτάνει και μου περισσεύει το 0.Αμα τικάρω το 1, το δέχεται εδώ μεν, αλλά αν πας στο ABS να τικάρεις το Park Assist που ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ δεν τικάρεται (τρέλα τα ηλεκτρονικά της VW!), μου λέει "Request out of range"! Ελα Χριστέ!

Το μόνο καλό:Και ένα πρώτο video!Ακόμα ένα Video, λίιιιιιιιγο καλύτερο!
Εδώ δοκιμάζω δυο φορές... την πρώτη δε μου άρεσε που πάει και το ανέλαβα εγώ.
Προφανώς και θέλει προσοχή, κοιτάμε με τα ματάκια μας, κοιτάμε καθρέφτες, κάμερα, ότι έχουμε! Δεν το εμπιστευόμαστε τυφλά...Και... ηρθαν τα κουμπιά! Επιτέλους!

Τοποθέτηση... και δοκιμή! Δούλεψαν, φυσικα!