ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

Καινούρια καθίσματα!


Δοκιμή πριν μπει στο αυτοκίνητο!

30.06.2018

Γιατί; Γιατί έτσι, είναι η προφανής απάντηση!
Χάζευα τις αγγελίες προ ημερών και πέτυχα ένα σαλόνι από Golf MK6, με ύφασμα/alcantara σε δελεαστική τιμή. Το κλου: Ηταν από τρακαρισμένο αυτοκίνητο. Ηταν όμως μπάκετ, υποτίθεται κάποια Sport εκδοχή, που φοριόταν σε Highline μοντέλα.
Επειδή γουστάρω ένα καλό challenge όταν το βρίσκω μπροστά μου, το αποφάσισα! Η αλήθεια είναι ότι μάζευα κάποια λεφτουδάκια με σκοπό είτε καντράν (ναι, το λέω 3 χρόνια τώρα!), είτε οθόνη (κινεζιά, προφανώς, αλλά με... σκοτεινούς σκοπούς: πίσω κάμερα, OPS και άλλα τέτοια φαιδρά!).
Τα καθίσματα ήταν τρίτα στη λίστα αναμονής, αλλά έπαιξε ρόλο η γνώμη της κυρίας μου! Την ρώτησα: Καντράν ή καθίσματα; Αμέσως και χωρίς δισταγμό είπε: Καθίσματα!
Οπότε... επιστράτευσα ένα φίλο μοντελιστή και το κάναμε!

Ενδιάμεσα και πριν πάρω τη μεγάλη απόφαση, ξεψάχνισα το http://www.realoem.me/volkswagen/RDW εξερευνώντας όλες τις πιθανότητες να ταιριάζουν οι σκελετοί των καθισμάτων μου στα καλύμματα των στραβών από το τρακάρισμα (η απόφαση ελήφθη αφού πρώτα τα είδα από κοντά!)καθισμάτων του ΜΚ6.

Αφού βεβαιώθηκα ότι κατά (περίπου!) 99% θα ταιριάζουν, προχώρησα στη μετατροπή.


Η αφαίρεση των καθισμάτων απλή διαδικασία: Αποσύνδεσε μπαταρία (λόγω αερόσακων), ξεβίδωσε 4 βίδες και ξεφίσωσε τις φίσες.


Γδύθηκαν οι έδρες και οι πλάτες και ξεχωρίστηκαν.


Οσο προχωράμε, βλέπουμε ότι είναι σχεδόν ίδια.


Μόλις αφαιρέθηκε μια βάση.


Λεπτομέρεια στο πίσω μέρος της πλάτης.


Τα foam είχαν τους ίδιους κωδικούς! Χμ... σχεδόν! Τα alcantara ήταν πιο μπάκετ από τα δικά μου!


Το βγάλσιμο των ταπετσαριών χωρίς να χαλάσουν ήταν ψιλοπρόκληση!


Στραβωμένη βάση από το ΜΚ6.


Δεν χρησιμοποιήσαμε το ρυθμιζόμενο ύψος στο δεξιό κάθισμα, γιατί οι βίδες που συγκρατούν το μηχανισμό είναι ρομποτικες (το λέω καλά;) και δεν είχαν ούτε κεφάλι ούτε φαινόταν σπείρωμα.
Ετσι έχουμε το πρώτο από τα 2 "μείον" της μετατροπής.


Οι (στραβές) έδρες του ΜΚ6. Εδώ παρατηρούμε ότι έχει δυο "βέργες" κολλημένες στο πάνω μέρος του καθίσματος, που σκοπό έχουν να κρατούν τα πλαινά foam σε όρθια στάση. Σιδερά ξέρουμε να τα αφαιρέσουμε και να τα κολλήσουμε στις απλές βάσεις; Οχι. Πάμε παρακάτω. Γεμίσαμε τα κενά με φοαμ που περίσσεψε από τις πλάτες των δικών μου, με την ελπίδα ότι θα κρατήσει τα πλαινά foam όρθια.

Εξετάζω τη λύση να βρω τεχνίτη με καλή γνώση οξυγονοκόλλησης ή άλλου είδους κόλλησης, να αφαιρέσει τις ραβδους αυτές και να τις κολλήσει στις δικές μου έδρες με όσο το δυνατόν λιγότερη χρήση θερμοκρασίας.


Και εδώ φαίνονται οι εν λόγω ράβδοι!
Κλάσσικ: Τα εργαλεία μας!!!


Σκηνή από αφαίρεση ταπετσαρίας!


Τα πίσω καθίσματα απλώς αφαιρέθηκαν, λύνοντας 2 βίδες και μπήκαν τα νέα στη θέση τους.


Πάμε να δούμε το αποτέλεσμα, λοιπόν!