ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!Αλλαγή αναρτήσεων!Εχω ήδη 12 χρόνια "υπηρεσίας" και σε πρόσφατες δουλίτσες που χρειάστηκε να γίνουν και να ανέβει το αυτοκίνητο σε συνεργείο, διαπίστωσα ότι τα αμορτισέρ γενικώς είχαν ψιλο"κλάσει" που λέμε και στην... πιάτσα!

Οπτικά απέξω, δείχνει "σωστό"...Και σε ύψος κλπ. Απο κάτω όμως τι γίνεται!

Οπότε...Βρέθηκε φίλος με αυτό το πακέτο: αμορτισέρ Bilstein (απλά) για GTI MK5, σετάκι μαζί με 4 ελατήρια από Golf GT 170. Σε αστραφτερή τιμή, οπότε... όρμησα!Μπροστινό αμορτισέρ... (παλιό!)Παλιό και νέο, δίπλα δίπλα.Ελατήρια. Ενδιαφέρον: Το GT δεξιά, κοντύτερο κατά-τι, αλλά και παχύτερο! Το "μαμά" BMY αριστερά ειναι 12mm πάχος, ενώ το GT είναι 13mm πάχος.Μεγειά τα νέα μπροστινά!Πάμε για τα πίσω!Πίσω ελατήρια. Τα ίδια με τα μπροστινα: 12 το παλιό, 13 το νέο. (Το νέο, επίσης κοντύτερο).

Θεωρητικά, λέει θα... χαμήλωνα! Τώρα εγώ γιατί έγινα σαν... τρακτέρ? Ο Θεός ξέρει!

Και για να δούμε διαφορές:Ελάχιστες στο μάτι, αλλά η διαφορά είναι στην αίσθηση! Τα αμορτισέρ, παρότι μεταχειρισμένα, είχαν ελάχιστα χιλιόμετρα, λιγότερο από ένα χρόνο χρήση και σε συνδυασμό με τα ελάχιστα κοντύτερα και ελάχιστα σκληρότερα ελατήρια, "έδεσαν" το αυτοκίνητο συνολικά.
Μειώθηκαν οι κλισεις στις στροφές, αρκετά, χάθηκε εντελώς η "πλεύση" που είχε σε σαμαράκια, ή μεγάλες ανωμαλίες που δεν "χτυπάει" η ανάρτηση, ενώ μπορώ να πω με αρκετή βεβαιότητα οτι βελτιώθηκε η αίσθηση στο τιμόνι αλλά και στα φρένα.
Αυτα τα δύο, σε συνδυασμό με τα νέα φρένα, βελτιώθηκαν και ως προς το οτι το αυτοκίνητο δεν βυθίζεται άγρια στα φρένα, διατηρώντας σαφώς καλύτερη την ευθύγραμμη πορεία του.

Συντομότατα και βόλτα στην Πεντέλη προς Νέα Μάκρη/Διόνυσο να έχουμε μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη ΚΑΙ για τα φρένα, αφού και αυτά, λόγω της τοποθέτησής τους μέσα στην καραντίνα, έχουν κάνει μόλις 70 χλμ και αυτά μόνο πόλη...

stay tuned!!!!!!!!