Τοποθέτηση Footrest στο Leon 1P!

(κάνοντας click πάνω στις φωτό, ανοίγουν μεγαλύτερες στα 800Χ600. Μετά πάτα Back, για να γυρίσεις εδώ).

Ανεξάρτητα από το αν έχει συμπλέκτη ή όχι, η διαδικασία είναι ίδια...
Το πρώτο βήμα είναι και το πιο ευαίσθητο. Ταυτόχρονα είναι και εξαιρετικά απλό! Να βγάλουμε το χερούλι που ανοιίγει το καπώ.

  

  
Πρέπει να βάλεις ένα λεπτό κατσαβίδι και να "νοιώσεις" το κλικ, αφού είναι θεοσκότεινα εκεί κάτω. Χώνεις τη μύτη του κατσαβιδιού στο κενό (στις αριστερές φωτό, επάνω). Αν το τραβήξεις όσο πάει μέσα στην εσοχή του χερουλιού, το χερούλι βγαίνει τραβώντας το απλά και απαλά. Αμα βγεί το χερούλι, ξεσκεπάζει μια πλαστική βίδα που κρύβεται κάτω από ένα καπάκι (φαίνονται στις 2 επάνω φωτό).


Για να βγεί το κάτω πλαστικό κάλυμμα, είναι προτιμότερο να βγάλουμε πρώτα το πάνω κάλυμμα, που καλύπτει την ασφαλειοθήκη. (Για αυτό έχει οδηγία το owner's manual). Είανι εξαιρετικά απλό, επίσης. Προσοχή να μη χάσουμε κανένα από τα κουμπώματα.

  
Πιο πριν έχουμε ετοιμάσει αυτό: Επίσης απλό. Κάνουμε 2 τρύπες στο πλαστικό κομμάτι (Κωδικός ανταλλακτικού 1Κ1864777Β 9Β9, κόστος 5,75 ευρώ). Οι βίδες και τα παξιμάδια έρχονται με το αλουμινένιο footrest. Προσέχουμε ότι το πλαστικό έχει από πίσω τρία πιασίματα...

     
Σηκώνοντας τη μοκέτα, θα δούμε που ακριβώς πιάνουν αυτά τα τρία πιασίματα... Δοκίμασα να βάλω το πλαστικό κάνοντας τρία κοψίματα στη μοκέτα, αλλά είναι πολύ χοντρή και δεν φτάνουν τα τρία πιασίματα να κουμπώσουν στο μέταλλο από κάτω. Αρα... προσεκτικά μαρκάρουμε και κόβουμε τη μοκέτα ώστε το πλαστικό footrest να πατήσει πρακτικά πάνω στο μέταλλο.
Στην δεξιά φωτό, πάνω, φαίνεται ότι έκοψα τη μοκέτα παραπανίσια στο πάνω μέρος... Θα το διορθώσουμε παρακάτω...

  
Σε μια δοκιμαστική τοποθέτηση, φαίνεται (πάνω αριστερά) το... σφάλμα! Δεξιά, το διορθώσαμε. Εβαλα και μια σταγόνα βενζινόκολλα από πίσω στο ρεταλάκι και δεν φαίνεται τίποτα! Πάμ' παρακάτω, λοιπόν!

  
Δοκιμαστικά πάλι, ταιριάζουμε την τρύπα του πλαστικού με την υπάρχουσα υποδοχή για τη βίδα, στο σασσί. Ταιριάζει. Ωραία! Αφού έχουμε βάλει προσεκτικά τα τρία πιασίματα στο σασσί, βιδώνουμε και μια κοντή λαμαρινόβιδα και ξεμπερδέψαμε! Σχεδόν!

  
Αν ψάξουμε στο πάτωμα, θα βρούμε αυτό το μικρό πλαστικάκι! Αφού βάλουμε το κάτω πλαινό καπάκι στη θέση του, θα δούμε ότι δεν... μπορούμε να βιδώσουμε την πλαστική βίδα που βγάλαμε στην αρχή. Σε αυτό βιδώνει. Προσεκτικά.

     
Στην τοποθέτηση των καπακιών, τόσο του κάτω, όσο και του πάνω, της ασφαλειοθήκης, θέλει λίγη προσοχή μην τσακίσουμε τη λαστιχένια τσιμούχα, αριστερά. Είναι πολύ εύκαμπτη και τραβιέται με γυμνά δάχτυλα, χωρίς κόπο.


Ενας τελευταίος έλεγχος, να δούμε ότι το κάτω πλαστικό καπάκι έχει κουμπώσει στο πλαστικό υπόβαθρο του footrest...


Και... voila! Ετοιμο το footrest μας και όμορφο και σταθερό!
Διάρκεια της τοποθέτησης: 45 λεπτά, χαλαρά.

Μεγειά μας!

This page in English