ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

ΜΠΑΡΟΜΕΤΡΟ!!!!!

Ναι! Εβαλα μπαρόμετρο!Αυτό που θεωρούσα... πυρηνική φυσική... τελικά απεδείχθη αρκετά απλό και εύκολο, αρκει να ξέρεις τι σου γίνεται!

Κατ' αρχήν πως βρέθηκα με μπαρόμετρο; Ηρθε προ ημερών ο Λεωνίδας, ένας φίλος με Golf MK6, μέλος κι αυτός του Golf Maniacs! το FB, για να του βάλω κουμπί TPMS, που το είχε ήδη, αλλά όχι τοποθετημένο. Εν πάση περιπτώσει, ΔΕΝ το έβαλα, για λόγους που δεν θα αναλύσω εδώ, αλλά ο Λεωνίδας μου χάρισε ένα Greddy μπαρόμετρο!
Ε να μην το βάλω;

Ρώτησα λοιπόν στους Golf Maniacs, πως στο καλό το βάζουμε; Γιατί... διαβάζεις στα DIY "πάρε ρεύμα από κει, πάρε πίεση από κει και έτοιμος"! Τι λες καλε; Για πες που ακριβώς;

Ευτυχώς τη λύση δώσανε μεταξύ άλλων ο Κοσμάς Π, ο Γιάννης Τ, ο Steve N, o Θανάσης L. και με καθοδήγησαν κατ' αρχήν σε αυτό εδώ το video:Χάρη στους CarFreaks στο Youtube βρήκα απαντήσεις στα ερωτήματα! Και που ειναι η πίεση και που είναι "τα ρεύματα"! συμπτωματικά το Σιρόκο που το βάζουν έχει το ίδιο μοτέρ με μένα (περίπου... είναι και τα δυο TSI 1.4 με turbo και kompressor).

Προμηθεύτηκα και δυο ασφαλειοκλέφτες και όρμησα!


Απλωσα τα εργαλεία...


Βρήκαμε το σωληνάκι πιέσεως που θα κοπεί για να μπει το ταυ.


Βγήκε το ντουλαπάκι και μαζί και οι διακόπτες φώτων και dimmer. Επ ευκαιρία, σύνδεσα το κίτρινο καλώδιο του μπαρόμετρου στο γκρι του dimmer... Κάπου διάβασα ότι εκεί πάει και dimmάρει μαζί με το φωτισμό του ταμπλό... Θα δούμε το βράδι αν... δουλεύει!!!


Με τους ασφαλειοκλέφτες βρήκα δυο ασφάλειες και "έκλεψα" τα δυο ειδών ρεύματα, ενώ η γείωση πήγε πάνω αριστερά, μαζί με τις υπόλοιπες γειώσεις.


Αμα το βλέπεις έτσι... τρομάζεις λίγο! Πολλή η μακαρονάδα!


Και λίγη... ακόμα!


Εδώ έχει μπει το boost sensor, πάνω αριστερά, και δίπλα του, κουλουρίτσα το καλώδιο που θα πάει στο μπαρόμετρο.
Από κάτω φαίνεται το (προς το παρόν) διάφανο σωληνάκι που πάει στο χώρο της μηχανής...


Πάνω στο ταμπλώ έρχεται αυτό το καλώδιο που θα μπει πίσω από το μπαρόμετρο.


Εδώ, απλώς ακουμπισμένο, να δούμε τι περισσεύει...


Και... αφού σπρώξαμε το σωληνάκι προς το χώρο της μηχανής (και αφού έχουμε βγάλει φιλτροκούτι, μπαταρία, βάση μπαταρίας) το σωληνάκι ειναι ΚΟΝΤΟ! ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ μέχρι το σωληνάκι της πίεσης!

Προσέξτε... ούτε ως το συναγερμό δε φτάνει! Δείτε και την δεύτερη φωτό πιο πάνω για να καταλάβετε!!!

Αρα... την Τρίτη... σωληνάκι 1,5 μέτρο και βάλε και αντικατάσταση.Εν τω μεταξύ, ρύθμισα τα χρώματα κλπ του μπαρόμετρου, το κόλλησα, συμμάζεψα όλες τις καλωδιώσεις, δεν περίσσεψε τίποτε... και βολτάρω με ΜΗΔΕΝ πίεση! χαχα!

Τρίτη πρωί, στο φιλικό CRS στο Γέρακα, 1 μέτρο σωληνάκι και 20 λεπτά αργότερα, έχουμε μπαρόμετρο που λειτουργεί!Μπήκαν ζιπάκια, δεν μπήκε ακόμα φιλτρτάκι υγρασίας...


Μετακίνησα πιο βαθιά κοντά στο firewall το boost sensor και έδεσα το καλώδιο που πάει στο μπαρόμετρο κουλουρίτσα, ώστε να μην ενοχλεί και το άνοιγμα του καπακιού κάτω από τους διακόπτες των φώτων!

Εχουμε και video:Βάλαμε και βάση μπαρόμετρου!