ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!


25.05.2022

Αλλαγή Dipstick!


Προ ημερών άλλαξα πολλαπλασιαστές και στην πορεία έσπασα το πλαστικό στρογγυλο πάνω στο dipstick, τη βέργα που κοιτάμε τη στάθμη του λαδιού. Dipstick από δω και πέρα, για συντομία.Πήγα κι αγόρασα ένα, φτηνό ήταν, 13-14 ευρω εκανε. Μονο που αντι πορτοκαλί ήταν κίτρινο... Καλά, δε με χαλνάει κιόλας!Η αλλαγή του με δυσκόλεψε πάντως, οπότε ετοίμασα ενα κατατοπιστικό και αναλυτικό DIY. Προσοχή, εδω πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες βήμα βήμα ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ. Αλλιώς θα έχετε σφάλματα...Πρώτα πρώτα τα σωστά εργαλεία...Απαραίτητα ενας φραπές γλυκός χωρίς γάλα, αλλα με καλαμάκι ΓΝΗΣΙΟ VW!

Αρχίζουμε απο τα ευκολα: Τα απέξω...Αφαιρούμε μπροστινό προφυλακτήρα.Αφαιρούμε ΠΙΣΩ προφυλακτήρα.Αφαιρούμε το εξωτερικό πάνελ της πίσω αριστερής πόρτας.Αφαιρούμε ΟΛΟΥΣ τους τροχούς.

Πάμε στο Εσωτερικό:Βγάζουμε το κάθισμα του οδηγού...Βγάζουμε με αυτη τη σειρά (Προσοχή εδώ, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην πάρει το αμάξι μπροστα, μετά, αν δεν τηρήσουμε τη σειρά).
Καντράν
Ράδιο
Λεβιέ ταχυτήτων
ντουλάπι συνοδηγού
πρόσοψη κλιμα
Επίσης τα καθίσματα τα μπροστινά πρέπει να είναι τέρμα πίσω και τέρμα πάνω.
Βάζουμε 7 κλέφτες στην ασφαλειοθήκη. Και με 6 παίζει πάντως, καρατσεκαρισμένο!Λύνουμε αυτόαυτό...Διαλάμε αυτό... έλα κοντεύουμε...Χαλάμε αυτά...Και τέλος αυτά. Ωπα δεν τελειώσαμε!Πρέπει να ξεκουμπώσουμε εκείνο το παπατζάκι, από το ματζαφλάρι.Πρέπει να τραγουδήσουμε τον ύμνο του θρύλου (της ομάδας με σήμα το τριφύλλι που φοράνε μαυροκίτρινα), σε Λα ελάσσονα, 2 φορές:
Μια προς ανατολάς, μιά προς δυσμάς.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε το περίφημο dipstick.

Να ξέρετε ούτε στην ΚΑΡΕΝΤΑ δεν τα ξέρουν αυτά. Εγώ τους τα μαθαίνω!

Ασχετοι!