ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

30.12.2022

Κουμπάκι EJECT! Βέρσιον 2.0!Καλό ήταν το κουμπάκι EJECT που βάλαμε πριν μερικά χρόνια, αλλά... το αυτοκόλλητο ηταν χειροποιητο και ΦΑΙΝΟΤΑΝ οτι δεν ειναι φακτορυ...

Προσφάτως χαζεύοντας στο Αλι (ναι τον γλήγορο, τον Εξπρές!), βρηκα ενα κουμπάκι custom made, στο οποιο υποτίθεται στέλνεις το σχέδιό σου και σου φτιάχνουν κουμπάκι με αυτό!
Το link: https://www.aliexpress.com/item/1005003558107913.html?gatewayAdapt=4itemAdapt. Αμα το πατήσετε θα ανοίξει σε νέα καρτέλα.

Κοστος περι τα 14-15 ευρώ...

Ο κινέζος λέει οτι εχει διάφορα κουμπιά για διάφορα μοντέλα. Οπότε διαλέξτε προσεκτικά τι θα του ζητησετε. Για golf MK5/6/Scirocco/EOS οι διαστάσεις ειναι 24Χ24 χιλιοστά. ΧΩΡΙΣ λεντάκι πάνω...
Μετά την αποστολή και του σχεδίου σας, περιμένετε κανα 40ήμερο περίπου. Ειναι καστομιά, οπότε πρέπει να σας φτιάξει το δικό σας σχέδιο.

Εχει και δικά του σχέδια αν θέλετε, βεβαίως.Εγώ έφτιαξα αυτό στο Corel Draw και του το έστειλα!Τι παρέλαβα: Το τελευταίο δεξιά. Κανονικό, εργοστασιακό χρώμα... σχεδόν! Βασικά, εργοστασιακά κουμπιά είναι το τρίτο και το τέταρτο, τα δυό κουμπια του Park Assist και των αισθητήρων παρκαρίσματος.
Το ESP το... έκαψα κάποτε με κάφτρα τσιγάρου (οι μη καμπνιστές δείξτε μου τη Φερράρι σας, οι κρυφοκαπνιστές σβήνετε τα τσιγάρα στο τασάκι, μην τα πετάτε στο δρόμο για να έχετε -και καλά- καθαρό τασάκι και να πουλήσετε το αμάξι ως "μη καπνιστή". Αγοράστε ενα καινούριο τασάκι! 4,5 ευρώ κανει τσιγκούνηδες και βρωμιάρηδες!)
Το TPMS κλασικά από Αλι...

Παμ' παρακάτου!Ο κινέζος λέει οτι πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερική θέση, γιατί δεν φτιάχνει κουμπιά για τις ακραίες θέσεις που έχουν καμπυλότητα.
Καλά τώρα! Λίγη λιμίτσα, test fitting και... ετοιμο!Προς το παρόν χωρίς φωτισμό... Βλέπετε τις λιμαρισμένες γωνίτσες; Ουτε εγώ!Βγάζουμε το τασάκι... τα γνωστά!

Το κουμπί αυτό έχει μια διαφορετική φίσα... Και τρία μακριά καλώδια... Αρα; Ενώνουμε ενα φισάκι τέτοιο:...στα καλώδια τού κουμπιού. Από αυτά τα φισάκια θέλουμε μόνο το αριστερό, και απ αυτό θέλουμε μόνο 2 καλώδια. Το τρίτο το φυλάμε για κάνα άλλο... ρετροφιτ!Τα πιν που χρειαζόμαστε από τα άλλα κουμπιά ειναι το 3 και το 6. Το πιν 3 είναι το + για το φωτισμό του κουμπιού και το πιν 6 ειναι η γείωση.Ενωμένα πλέον... Ετσι "κλέβουμε" ρεύματα από το διπλανό κουμπί, το οποίο κλέβει ρεύματα από το διπλανό του και όλα μαζί απο το κουμπί του... ESP.
Αυτό ΔΕΝ είναι πατέντα... Και γνήσια να είχε πχ 2 ή 4 κουμπιά, έτσι συνδέονται απο το εργοστάσιο. Απλώς οι φίσες ειναι δυσεύρετες, και παραγγέλνεις απο Αλί μερικά ζευγάρια να υπάρχουν (1$ το ζευγάρι κάνουν!!!).

Και το τελικό αποτέλεσμα:Πάνω που έλεγα δε ρίχνω άλλα λεφτά στο αμάξι...

Εδώ που τα λέμε βέβαια, αυτό ειναι ποιοτική αναβάθμιση κι όχι "νεο" ρετροφιτ...