ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

Isudar Android Radio. ADAS DVR Camera!!!


15.11.2020

Οπως είπαμε πήραμε και μπροστινή κάμερα!

Η σύνδεση απλή. Πάει σε ένα από τα USB. Τρία έχει το ράδιο, όλα κατελήφθησαν!Αρχικά την ακούμπησα αριστερά από τον καθρέφτη, να δω αν και πως φτάνει το καλώδιο... Το ακούμπησα στο δεξιό σκιάδιο, το έφερα περίπου καταμήκος της δεξιάς κολώνας και μετά περίπου στο ράδιο.
Οπότε... λύσε... να περάσουμε το καλώδιο απο το κέντρο μπροστά του ουρανού, προς τα δεξιά, μέχρι την κολώνα του παρμπρίζ.Στήριγμα σκιαδίου. Εχει μια Τ20 (όπως κι' όλες οι βίδες στο εσωτερικό, βασικά!).το σκιάδιο... Εδώ προσοχή. ΜΗΝ το αφήσεις να κρέμεται από τα καλώδια. Την πάτησα!Κόπηκαν! Και τα 2! Ειναι τα καλώδια που ανοίγοντας το καθρεφτάκι, ανάβει η πλαφονιερίτσα από πάνω!Εχει μια φίσα. Με πολλή υπομονή ξεκουμπώνει. Παράλληλα ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ το σκιάδιο! Αλλιώς... αυτά!Κολλητήρι, καλάι, θερμοσυστελλόμενα, έτοιμο. Αλλά γιατι; Ας πρόσεχα! ΠΡΟΣΕΞΤΕ και σεις!σειρά έχει να βγει το ντουλάπι συνοδηγού. 7 βίδες έχει. Η μία κρυμμένη στην κονσόλα. Θυμηθείτε έχει ΤΡΕΙΣ φίσες από πίσω!Αρκετά tricky να βγει το κάλυμμα της κολώνας, και λίγο περισσότερο να ξαναμπει. Με υπομονή μπαίνει και δεν σπας τίποτε!
Δένουμε το καλώδιο ΠΙΣΩ απο τον αερόσακκο. Στριβουμε τα ζιπάκια ΠΙΣΩ απο το μεταλλάκι.Τέλος με τα... σπασίματα, κολλήματα! Δοκιμή. Δουλεύουν οι κολλήσεις μου και δεν μύρισε διοξείδιο του αμπέρ! Ουφ!Με την κάμερα στο χέρι, αποφασίζουμε που θα την βάλουμε στο παρμπρίζ.

Προτίμησα να την βάλω δεξιά από το RLS.
Καθαρίστηκε προσεκτικά το τζάμι εκεί γύρω -και μάλιστα μεγαλύτερη επιφάνεια από την υπολογιζόμενη, καλού κακού!
Τι χαζό γίνεται εδώ; Η κάμερα έχει βάση που κολλάει στο παρμπρίζ και βγαίνει προς τα αριστερά! Πρακτικά σε μένα... χμ... μετακινείται 3-4 χιλιοστά και σταματάει πάνω στο RLS! Που να το φανταστώ!
Τουλάχιστον είναι εκτός του οπτικού μου πεδίου, ενώ βλέπει και "σχεδόν" από το κέντρο του παρμπρίζ. Υγεία!

Το βράδι αναβοσβήνει ένα μπλε λεντάκι, το οποίο όμως ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ στην οδήγηση. Ειναι πολύ αδύναμο, ή έστω καλά κρυμμένο.Τι δείχνει; Αυτό μας ενδιαφέρει, ε;!

Ενα ένα με τη σειρά, τώρα. Η διαφήμιση της Isudar στο site λέει για το ADAS. Οχι μόνο για την καταγραφή των συμβάντων μπροστά μας. Οπότε ας πάμε στην καταγραφή κατ' αρχήν.

Καταγράφει μικρούτσικα video μεγέθους περίπου 50Μb το καθένα, και διάρκειας 1 λεπτού. Ενίοτε και μικρότερα. ΔΕΝ καταγράφει άμα το αυτοκίνητο δεν είναι αναμμένο. Αρα δεν τρώει ρεύμα, άσκοπα, ας πούμε.Η εφαρμογή είναι το High Definition, κάτω δεξιά εδώ.

Οπως έρχεται από το εργοστάσιο απλώς καταγράφει.

Για να λειτουργήσει το ADAS, που σημαίνει Advanced Driving Assistance System, δηλαδή Προηγμένο Σύστημα Βοηθείας Οδήγησης, πρέπει να κάνουμε μερικά πράματα: Τι σημαίνει όμως ADAS στην ουσία;
Πρακτικά πάει να υποκαταστήσει δύο συστήματα που υπάρχουν ενδεχομένως σε αρκετά νεώτερα αυτοκίνητα:
To Adaptive Cruise Control, που "φρεναρει" το αυτοκίνητο οταν διαγνώσει οτι υπάρχει εμπόδιο μπροστά του. Εδώ, μια και δεν επεμβαίνει στα συστήματα του αυτοκινήτου καθόλου, το μόνο που κάνει ειναι να γεμίζει κόκκινα πράματα που αναβοσβήνουν στην οθόνη και να... φωνάζει πρόσεχε βλάκα θα στουκάρουμε, ή κάτι τέτοιο! Το άλλο που κάνει είναι κάτι παρόμοιο με το Lane Assist, που "προσπαθει" να σε κρατήσει μέσα στη λωρίδα σου. Και εδώ, φυσικά δεν επεμβαίνει στα συστήματα του αυτοκινήτου.Μαζί με το update έρχεται και ένα πρόγραμμα Dog κάπως το λέει... δε θυμαμαι, βαριέμαι να το ξαναψάξω... που ενεργοποιεί το GPS του ραδιοφώνου και φαίνεται πάνω αριστερά που γράφει GPS και δίπλα έχει σήμανση προς τα που πάμε. Αχρηστο; Μάλλον!Εχει μερικές ρυθμίσεις. Αξίζει να τις ψαχουλέψει κανείς. Λόγω Lockdown, ότι κάνω το κάνω ΜΕΣΑ στο γκαράζ... οπότε δεν μπορώ να πω ακριβώς πως λειτουργεί το ACC και το Lane Assist.Και μια βραδινή προσπαθεια λήψης εν κινήσει...