ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

Isudar Andoid 10 radio!


15.11.2020

Νέο ραδιόφωνο! Πράγματι... Και γιατί; διότι το προηγούμενο απο την Autopumpkin, αν και λιγότερο απο 2 χρονών, δεν υποστήριζε τους εργοστασιακούς αισθητήρες παρκαρίσματος που ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να βάλω (εχω ξεκινήσει διαδικασία ήδη, διαβάστε εδώ!). Οπότε πουλήθηκε, μαζί με την κάμερα οπισθοπορείας και άρχισε η αναζήτηση ραδιοφώνου που να δείχνει και αισθητήρες εργοστασιακούς.

Μετά από ανταλλαγή αρκετών email με διάφορες εταιρίες, κατέληξα στην Isudar.Ενδιάμεσα, είχα ξαναβάλει το παλιό καλό μου RCD300 και άκουγα ότι άκουγα!Η συσκευασία περιελάμβανε και μια κάμερα DVR μπροστινή, για την οποία αναλύω το πως και τι σε ξεχωριστό κεφάλαιο, καθώς και ένα σύστημα TPMS, που επίσης αναλύω ξεχωριστά.Μαζι ήρθαν και 2 σπατουλάκια πλαστικών, πάντα χρήσιμα, όλα τα manual και φυσικά οι καλωδιώσεις.Πάμε για τοποθέτηση. Το μακρυνάρι στη μέση είναι κάμερα οπισθοπορείας πάνω σε πλαίσιο πινακίδας. 13 ευρώ απο κατάστημα στη Λ. Αθηνών. Ειχα προνοήσει και πήρα και ένα "κουμπί" USB, από το Ali, ώστε να εκμεταλλευτώ τη θέση στο τασάκι!Ξήλωμα το RCD300 και τοποθέτηση τάκα τάκα το νέο.Ολες οι φίσες τοποθετημένες.Να τα ξαναπούμε άλλη μια φορά:
Συνδεση κάμερας στο ράδιο:
Παίρνει trigger (σήμα) για να ανάψει, αλλά ΚΑΙ ρεύμα, ταυτόχρονα, απο το καλώδιο Reverse του ραδιοφώνου.
ΞΕΧΑΣΤΕ τα καλώδια από τη λάμπα της όπισθεν! Οπισθοδρομικά πλέον αυτά!

Οσον αφορά τη συνδεσμολογία πίσω (δεν έχω φωτό, βαρέθηκα, ομολογώ!) είναι ΑΠΛΗ:
Η κάμερα έχει δυο καλώδια ρεύματος. Κόκκινο και μαύρο. Το κόκκινο της κάμερας συνδέεται με το "ξεμπαρκο" κόκκινο δίπλα στο κίτρινο RCA (όπως στην άλλη του άκρη, που πάει στο ραδιόφωνο, όπως στην παραπάνω φωτογραφία) και το μαύρο πάει στη γείωση, μέσα στο πορτμπαγκάζ πίσω από το πίσω δεξιό φανάρι. ΤΕΛΟΣ.Οντας ανήσυχο πνεύμα... δοκίμασα και αυτού του τύπου τις ενωσεις αλλά... στην πρώτη λακούβα μύρισε διοξείδιο του αμπέρ, οπότε πήγαμε σε κλασσικές λύσεις: Κολλητήρι, καλλάι και θερμοσυστελλόμενο μακαρόνι...

Τοποθέτησα και την κάμερα... ανάποδα αυτή τη φορά: Τράβηξα το ρεύμα της απο μπρος προς τα πίσω...

Εσείς λύνετε το γάτζο για να περνάει το καλώδιο πιο... όμορφα, ή είστε τίποτε τριτοτέταρτοι και βιαστικοί;!Αφού ηρθε το καλώδιο της κάμερας στο πορτμπαγκάζ...

... ενώθηκε με τα καλώδια της άλλης κάμερας (του τρέιλερ) και με το διακόπτη εναλλαγής των καμερών. Λειτούργησε με την πρώτη! (Περίεργο!)αποφάσισα να μην βγάλω ΟΛΟ τον προφυλακτήρα! Πονηρός, σκέφτηκα να λύσω μόνο τον μισό, απο δεξιά... ΟΚ, έλυσα και τις 4 απο κάτω βίδες.
Οπότε... ξεκούμπωσα το (μισο, από δεξιά μόνο!) μαύρο άβαφτο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, πέρασα τα καλώδια της κάμερας απο την τρυπούλα που έχει ανάμεσα στις πλαφονιέρες και... ιδού το αποτέλεσμα: 54 κοψίματα!Για να γλιτώσω να βγάλω άλλες 4 βίδες απο αριστερά!
Το αποτέλεσμα μετράει όμως! (Η φισα αυτή ειναι για την κάμερα του τρέιλερ).Όπότε... μετά απο λίγο, ιδού! Εχουμε εικόνα!

Και... έτοιμος! Θεωρητικά!Αν απλώς ανάψεις το ράδιο, χωρις να τρέχει καμμιά εφαρμογή, στα 5 δευτερόλεπτα μπαίνει αυτο!

Για να δούμε το προεγκατεστημένο σε microSD πρόγραμμα πλοήγησης iGo!δεν... ανοίγει! Ρε μια ρε δύο προσπάθειες, τίποτε. Ας το επανεγκαταστήσουμε... έφτανε εδώ και σταμάταγε.
Ξεκούμπωμα η microSD, πάμε στο PC του σπιτιου, παει να ανοίξει την κάρτα, μου λεει "επιδιόρθωση".
ΟΚ, κάνε επιδιόρθωση.
Βρήκε 4 corrupt files!
Ξανά στο αυτοκίνητο (βράδιασε εν τω μεταξύ!)... επανεγκατάσταση και δούλεψε! Παει αυτό!Αισθητήρες παρκαρίσματος! Ω ναι! τους δείχνει... Με μια διαφορά! Εδω... δεν εχω συνδέσει την πίσω κάμερα! Μόλις τη σύνδεσα, χάθηκαν οι αισθ. όπως εδώ! Φτου! Βεβαια... to be fair... δεν εχω βάλει ακόμα αισθητήρες... αρα... εν αναμονή, μόλις μπούνε, τον επόμενο μήνα, το επανεξετάζουμε!

Κλασσικό σφάλμα OEM ραδιοφώνου...Δεν το διαβάζει κάν! Οχι οτι χρειαζόμαστε κάτι εκεί... απλώς νάχουμε να λέμε!

Εν τω μεταξύ... πήραμε ένα ίδιο ράδιο πριν κάνα μήνα και το βάλαμε στο MK5 του Κώστα.Τι χαζό έκανε αυτό; Δεν έκλεινε με το διακόπτη της μηχανής. Ρωτήσαμε την Isudar και μας είπαν να αποσυνδέσουμε το καλώδιο ACC. Πράγματι τώρα σβήνει. Αλλά κάνει άλλο "κουφό": Κάνει σχεδόν πάντα hard boot, που είναι σαφώς πιο αργό.Μας έστειλαν ένα update, μόνο που δεν κανει για ΑΥΤΟ το ράδιο!

Είμαστε σε επικοινωνία με την Isudar να δούμε τι θα μας πούν επιπλέον...


DVR Camera
TPMS