ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

02.09.2020

Πιτσιλιστήρια στον προφυλακτήρα! Part 2Είχα δώσει τον νέο (μαύρο περλέ παρακαλώ!) προφυλακτήρα στον εκπληκτικό ζωγράφο (βαφέας λέει ειναι!) της Batas Motors την Πέμπτη. Σήμερα έσκασε μήνυμα: "Τρέχα, έτοιμος"!Τον ακούμπησα στο γκαράζ, μπροστά στο αμάξι! Κατρέφτης εγινε!Η χαζοφάτσα μου! Σέλφι!Πρώτη δουλειά καθάρισμα τα πλαστικά.Πλύσιμο με Polarchem Carnauba και αφού στέγνωσαν (σε 3 λεπτά, με 36,5 στον ήλιο!), πέρασμα με Matte Wet της Polarchem επίσης.

Στήθηκε το αμάξι σε τρίποδα μπροστά, ώστε να μπορώ να στρίβω τους τροχούς κατα βούληση και να λύνω τις βίδες ταχύτατα.Εφυγε ο προφυλακτήρας, αφού πρώτα έβγαλα τα προβολάκια και την πινακίδα από πάνω του. Τα λευκά inserts μπήκαν στο νέο προφυλακτήρα, φυσικά.

Προετοιμασία και προσεκτικό μέτρημα για να τρυπήσουμε το παγούρι. Πρώτα όμως άδειασμα! Αστο να τρέχει...Εδώ με... παίδεψε λίγο! Η τσιμούχα έχει 20mm διάμετρο, το μεγαλύτερο τρυπάνι μου ειναι 15 και το μικρότερο ποτηροτρύπανο ειναι 24! Αντε βρες τώρα το σωστό ποτήρι! Οπότε... χρησιμοποιήθηκε body reamer απο τηλεκατευθυνόμενα, που άνοιξε μέχρι 17mm τρύπα και μετά, αργά-αργά και πολύ προσεκτικά με x-acto μοντελιστικό επίσης, κάνοντας συνέχεια δοκιμές, η τρύπα έφτασε τα περίπου 20mm.
Η τσιμούχα μπήκε σφιχτά, της έχωσα και μια (πανταχού παρούσα και θαυματουργή!) μπαρμπριζόκολλα και στεγανοποίησε πλήρως! Το δοκίμασα, φυσικά, όσο πάλευα με τα άλλα!
Ποια άλλα; Στις άκρες του ο προφυλακτήρας έχει κάτι "οδηγούς" που κρατάνε τις "μύτες" του στο φτερό, στο σημείο πάνω, και εμπρός απο το μπροστινό τροχό. Στη μια μεριά οι οδηγοί ήταν σπασμένοι, οπότε ξηλώθηκαν οι δικοί μου γεροί οδηγοί, κολλήθηκαν (τι πρωτότυπο!) επίσης με μπαρμπριζόκολλα, καλού κακού γιατί η εφαρμογή ήταν λίγο καλύτερη από μέτρια και έτοιμα κι αυτά!Η σύνδεση των "υδραυλικών" του προφυλακτήρα με την νέα τρόμπα γίνεται με τη γωνίτσα που αγόρασα και έχει αρκετό μήκος ώστε να ακουμπήσεις τον προφυλακτήρα κάτω, να συνδέσεις προβολάκια (επίσης με "μπόλικα" καλώδια) και μετά να τον βάλεις πάνω.Πάλεψα κάνα τέταρτο να τον βάλω και δεν εμπαινε στο κάτω μέρος! ρε τι πάθαμε!

Τους βάζω δίπλα δίπλα και τι να δω:

Ο "καινούριος" έχει κουμπωμένο ένα πλαστικό πάνω του, στο κάτω κάτω μέρος, ακριβώς πριν το κάτι άβαφτο κομμάτι το οοίο "βρίσκει" στην (από σκληρό πλαστικό) τραβέρσα εδώ:

Την ξήλωσα απο το αμάξι (4 βίδες Τ27) και πήγα και την εφάρμοσα στο εσωτερικό των δύο προφυλακτήρων...
Ετσι είδα γιατι δεν κούμπωνε ο "καινούριος"!

Ξήλωσα το κάτω σαγρέ, ξήλωσα το υπέροχο αυτό πλαστικό...Νάτο απ την καλή...Νάτο κι απ την ανάποδη...Εδώ, για να το εμπεδώσουμε πάλι οι 2 προφυλακτήρες. Αριστερά ο νέος με το "εξτρα" πλαστικό...

Και... ο προφυλακτήρας φυσικά μπήκε σχεδόν... μόνος του... βιδώθηκε γύρω γύρω, πάνω κάτω δεξά ζερβά...

Θαυμάζω τα... κατορθώματά μου!

Δεν είπα, εν τω μεταξύ τι αγόρασα:Από Ελληνικό κατάστημα, μια αντλία SWAG, μια γωνίτσα που ενώνει την αντλία με τα "υδραυλικά" του προφυλακτήρα και μια τσιμούχα αγνώστου πατρός που σφραγίζει την τρόμπα στο παγούρι.

Τέλος τα ηλεκτρικά, από την Kufatec:(Μην ξεχάσω να βάλω και την πινακίδα μου!)

Απο τα παραλειπόμενα:Ο παλιός προφυλακτήρας ΔΕΧΕΤΑΙ πιτσιλιστήρια!
Επίσης διαπίστωσα οτι έχουν διαφορετικούς κωδικούς!
Ο παλιός είναι: 1K0 807 217, ο νέος είναι 1K0 807 221.Πιθανολογώ ότι η διαφορά είναι στο "παράξενο" πλαστικό που μου ΄κανε τη ζωή πατίνι για λίγο!Μια και μας έφαγε η ζέστη όλη μέρα και σκοτείνιασε, αύριο η σύνδεση στα ηλεκτρικά. Τα έφερα γύρω γύρω στο μηχανοστάσιο, τα έδεσα κουλούρα σε μια άκρη μηπως χρειαστώ το αμάξι. (Να θυμηθώ να βάλω την πινακίδα! Το ξανάπα ε;!)...

Πρτέπει να βγει η μπαταρία, να περαστούν οι καλωδιώσεις στο εσωτερικό απο το γνωστό σημείο και να μπουν σε διάφορα μέρη, διάφορα καλώδια!

Αυριο αυτά! Φτάνει για σήμερα!

Πάμε για τα ηλεκτρικά...