Golf 1.4 Tsi Side sills from a GTI!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!


09.03.2019

Πλαινά μαρσπιέ από Golf GTI!

Πριν λίγους μήνες ρώτησα στην VW π΄ποσο κάνουν τα μαρσπιέ. Η ιδέα δεν είναι να το κάνω οπτικά "σαν GTI", δηλαδή προφυλακτήρες μπρος πίσω, κλπ, αλλά λίιιιγο πιο όμορφο με διακριτικές και -όσο το δυνατόν- αλλαγές, που να αρέσουν σε μένα πρωτίστως.

Ρώτησα, λοιπόν, και οι επίσημες τιμές είναι περίπου 70-75 ευρώ το ένα μαρσπιέ, τα άβαφα σαγρέ, όπως εδώ, συν 4 βάσεις (9 ευρώ η μία), που σήμαινε κοντά στα 200 ευρώ.
Γιατί άβαφα σαγρέ; Γιατί έτσι είναι και τα προστατευτικά που έχει το αμάξι, τόσο στις πόρτες, όσο και στο μπροστινό προφυλακτήρα.
Στον πίσω προφυλακτήρα βάλαμε εξάτμιση και κάτω μέρος από Golf GT με χρωμέ μπούκες που δίνουν αυτό το λίγο στο αυτοκίνητο. Οχι πολύ, όσο μου αρέσει!

Το συζήτησα στην ομάδα Golf Maniacs, και ενας φίλος από την Πάτρα με καθοδήγησε σε μια αγγελία στο car! Να μην τα πολυλογώ, πήρα ΔΥΟ σετ, ένα για το Νίκο, μάλιστα μαύρα βαμμένα, ταιριαστά με το μαύρο του θηρίο, και ενα σετ για μένα, τα άβαφτα ετούτα!

Το κόστος; Ως εδώ 60ευρώ το σετ συν 18 ευρώ συνολικά το κόστος της μεταφορικής!


Χρήσιμη η "τρύπα" στο πίσω κάθισμα για να χώνεις τέτοια μακριά πράματα!
Κατευθείαν στου Νίκου, να τα ψαχουλέψουμε!


Αυτά δικά μου, αυτά δικά σου! χαχα! Μαζί μας έστειλε και τις ράγες που βιδώνουν στο σασί του αυτοκινήτου. Το μεν GTI έχει τρύπες ήδη για τις ράγες αυτές, πάνω στις οποίες κουμπώνουν τα μαρσπιέ συρταρωτά. Δεν κάθησα να τρυπήσω το αμάξι... Ακολούθησα την κοινή πρακτική σε τέτοια ρετροφίτ: Παρμπριζόκολλα και δύο βάσεις ανά πλευρά, συν βίδωμα μπρος και πίσω.

Το σπάσιμο...

Το ένα μαρσπιέ είχε σπασμένη τη μια βάση του.
Κανένα πρόβλημα. Επισκευάζεται μοντελιστικά!


Απο τότε που άλλαξα τα καθίσματα, μου περίσσεψαν οι πλαστικές βάσεις ρύθμισης μέσης! Ποτέ δεν πετάμε τίποτε, τα κατοχικά! Οπότε...


εκοψα ένα κομμάτι πλαστικό επίπεδο...

Με βίδες allen inox Μ3Χ10 και αυτασφαλιζόμενα παξιμαδάκια Μ3 το βίδωσα πάνω στο μαρσπιέ, αντικαθιστώντας το κομμάτι που έλειπε!


Αργότερα, την ώρα της τοποθέτησης, έκανα μια τρύπα για να περάσει η βίδα, ώστε να βιδώσει το μαρσπιέ στην κουμπωτή βάση.

Ανταλλακτικά και διαδικασία


Πήρα τα μαρσπιέ. Υπάρχουν 2 κωδικοί. Τα άβαφτα, που κάνουν όπως είπα 70-75 το ένα, και τα ασταρωμένα που -καθήστε καλά- κάνουν 250 το ένα! Γιατί; Μη ρωτάτε! Δεν ξέρω!


Γράφουν "4 πόρτες" και οι κωδικοί διαφέρουν κατά τι, από δίθυρα σε 4θυρα. Παρόλα αυτά, είχαμε δοκιμάσει πάνω σε δίθυρο ΚΑΙ τετράθυρο και "κουμπώνουν" ακριβώς. Δεν ξέρω γιατί ο διαχωρισμός...

Κωδικός άβαφτων σαγρέ: 1K3 853 859


Κωδικός βάσεων: 1Κ0 853 493

Αν θέλει κανείς, μπορει να παραγγείλει και τις βίδες (4 θέλει όλες κι όλες) με κωδικό Ν 103 54 602 που είναι διαστάσεων 5Χ16.


Στο χρωματοπωλείο της γειτονιάς, 10 βίδες 5Χ16, 10 ροδέλες: 1 ευρώ όλα μαζί! Γιατί ροδέλες; Γιατί οι τρύπες στα μαρσπιέ είναι αρκετά μεγάλες, και οι ορίτζιναλ βίδες έχουν πολύ φαρδύ κεφάλι.

Οι βάσεις μπαίνουν με ένα συγκεκριμένο τρόπο στο σασί. Θα το δούμε παρακάτω. Στην πρώτη δοκιμή μου, φαινόταν ότι και μπαίνουν και βγαίνουν σχετικά εύκολα... Αναρωτιώμουν πως θα κρατήσουν τα μαρσπιέ, έστω και κολλημένα, πάνω στο σασι;
Δείτε προσεκτικά τις 2 πιο πάνω φωτό! Στο κέντρο τους έχουν ένα παραλληλόγραμο πλαστικό. Αυτό, αφού τοποθετηθεί η βάση στο σασί, με μια "σφυριά" χώνεται ανάμεσα στα 2 ποδαράκια με τις εγκοπές και κάνει τη βάση "βράχο". Η βάση βγαίνει μεν, αμα θελήσουμε, σε μελλοντικό χρόνο με ένα ίσιο κατσαβίδι, αλλά προφανώς απαιτεί δύναμη και ευλυγισία.Τοποθέτηση! (πατήστε να πάμε στην επόμενη σελίδα)