Μαύρος Ουρανός!

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!


11.10.2021

Part 2: Πλαφονιέρα εμπρός !Πλαφονιέρα! Τι ωραία λέξη! Και τι ωραίο εξάρτημα!
Και... βρίστε την VW άφοβα, αφού έχει καμμιά 15αριά κωδικούς! χαχα

Αρχικά, είπα να βάψω όλα τα πανελάκια μαύρα. Η εύκολη λύση. Αλλά, τα κουμπιά πχ έχουν χαραγμένη πάνω τους τη λειτουργία τους, η οποία είναι διάφανη και φαίνεται τόσο την ημέρα, όσο και το βράδι, φωτιζόμενη απο πίσω. Το ίδιο και το πανελάκι που είναι γύρω απο τον διακόπτη της οροφής.
Το συζητάω στην ομάδα, τι κανουμε ρε παιδια; Μου σκάει μήνυμα απο τον Αλέκο Α. απο την Θεσσαλονικη. Εχω μια μαύρη πλαφονιέρα από GTI. Πες μου διεύθυνση να στη στείλω! Είναι μεταχειρισμένη, έχει σημάδια, αλλά κάπως θα τη σουλουπώσεις. Πόσο; ρωτάω. Τα ταχυδρομικά σου μόνο!!! (7 ευρω!).

Οπότε... μόλις ήρθε η μαύρη πλαφονιέρα, βγάζω και τη δική μου στο τραπέζι και αρχίζω τη διάλυση. Και των δυο!

Spot the differences! Που λένε. Λοιπόν: Η αριστερή ειναι του GTI, η "μαύρη". Τι έχει που δεν έχω; Εχει μεσαίο φως μπροστά! Εχει ενα δαχτυλίδι που φωτίζεται, γύρω απο το διακόπτη της οροφής. Εχει στην αριστερή πράσινη πλακέτα 2 λεντάκια που φωτίζουν το παραπάνω δαχτυλίδι!Το δαχτυλίδι που λέγαμε!Αρχικά δοκίμασα να βγάλω τα κουμπιά από τη μαύρη να τα βάλω στη δικιά μου. Αλλά της μαύρης είναι πιο "χάλια" στη λειτουργία τους, οπότε ακυρώνεται το σχέδιο.

Η ολη ιδέα ειναι να χρησιμοποιήσω τελικά τη δική μου πλαφονιέρα με στοιχεία απο την "μαύρη".

Τα τρία φώτα. Το χρώμιο και το διάφανο κομμάτι είναι κουμπωτά. Εύκολο.

Η δική μου ΕΧΕΙ θεση για μεσαίο φωτάκι!!! Το μεσαίο φωτάκι... πως μεταφέρεται στην απλή πλαφονιέρα;Βγαίνει όλο μαζί, κουμπώνει στην κενή θέση, ΕΤΟΙΜΟ!

Ο φωτισμός του δαχτυλιδιού απαίτησε κολλητήρι! Και προσοχή! Και υπομονή!Αφαιρέθηκε ΟΛΗ η πλακέτα και απο τις 2, και ή της μαύρης με τα 2 αυτά λεντάκια μπήκε στην δική μου! Είχε κολλήσεις σε 2 σημεία μόνο, οπότε βγήκε χειρουργικά και ξαναμπήκε παρομοίως!Σβηστά...Αναμμένα!

Πάμ' παρακάτω! Διακόπτης οροφής!Εβαψα τον δικό μου μαύρο και τον έβαλα.
Χαζεύοντας τον, όμως, διαπιστωσα οτι εχει ή παίρνει λεντάκι μέσα του. Βασικά έχει ένα διάφανο κομμάτι το οποίο φυσικά δεν... έβαψα! Το μασκάρισα.Εχοντας και το δικό μου στο χέρι, είδα οτι απο πίσω περιμένει να κολληθούν 2 καλώδια με τετοια φισα (ΕΧΩ!)... (στα υπόψιν κι αυτό).Ψαχουλεύοντας τις πλαφονιέρες, ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ έχουν υποδοχή για μια φίσα, και μάλιστα ρέυμα παροχή ήδη εκει! Χμ... ενδιαφέρον!Ψαχούλεμα στο Αλι! Βρίσκω ένα διακοπτη με καλώδια! Και τη φίσα που μπαινει ΕΚΕΙ στην πλαφονιέρα!

Παράλληλα έχω ψωνίσει απο το Αλι 2 πανελάκια μαύρα...

Ενα για γυρω απο το διακόπτη οροφής, αλλά χωρίς διάφανα σημάδια (τζάμπα το δαχτυλίδι;)...Και ένα για το "πίσω πανελακι, που στεγάζει υποτίθεται και το μικρόφωνο...Οπότε... προς το παρόν: Λίγο τρικολόρε, με διάφορα shades of black... Η φωτογραφία φταίει! Στην πραγματικότητα δείχνουν ικανοποιητικά έως σωστά.

Ο διακόπτης απο το Αλι αναμένεται!

To be continued!!!!!!!!!!

Πίσω στην αρχή, λοιπόν!