ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

20.01.2021

Τρύπημα και τοποθέτηση στον μπροστινό προφυλακτήρα

Με το Γκαβάδι, τη γατούλα μας, ακούραστο βοηθό!Απλωσα τη... μακαρονάδα στην αυλή να δω που πάει τι!Η πίσω καλωδίωση...Η μεσαία καλωδίωση...

Η μπροστινή καλωδίωση...Πάμε να ξεκινήσουμε!

Μπροστινός προφυλακτήρας out.Αποσυνδέουμε τα φώτα ομίχλης και τα πιτσιλιστήρια... Γάργαρο νεράκι τρέχει!Ακουμπάμε τον προφυλακτήρα στο απαλό (παλιό!) κάλυμμα της μοτοσικλέτας!

Εερα και τον παλιό προφυλακτήρα για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, μια και τον έχω τρυπήσει.
Σημάδεμα και τρύπημα στον νέο. Τον κανονικό, πλέον! Τέρμα τα πειράματα!

Προσεκτικό καθάρισμα εσωτερικά, στα σημεία που θα κολληθούν οι βάσεις των αισθητήρων και με την παλιά καλή μας μπαρμπριζόκολλα ελπίζουμε για τα καλύτερα!
Σήμερα ΔΕΝ θα κρεμάσω την καλωδίωση, αφού θέλω να αφήσω μερικές μέρες τις βάσεις να κολλήσουν καλά.Ας θαυμάσουμε το έργο μας, συνοδεία της βοηθού μας!
Καλού κακού τα στερέωσα και με μονωτική ταινία επιπλέον, ώστε να κρατηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα πάνω στον προφυλακτήρα...

Πάμε να περάσουμε την καλωδίωση...Βγάζουμε τα περιττά: Καπάκια μπαταρίας, μπαταρία, βάση μπαταρίας, φιλτροκούτι...Εδώ θα μπει ο εγκέφαλος. Δεξιά, στο άκρο του ταμπλώ.Οσο παλεύουμε με τα έξω... φυλάω τον προφυλακτήρα στα... μαλακά!

Το δρομολόγιο της μπροστινής καλωδίωσης, από τον εγκέφαλο μέχρι τον προφυλακτήρα:
Πίσω από το ντουλάπι του συνοδηγού, κάτω/πίσω από το ράδιο, πίσω από τις ασφάλειες, κάτω από τη μπαταρία, πίσω από το εμπρός αριστερό φανάρι... Τι πιο εύκολο;;;!!!Φευγει ντουλάπι... (να το central convenience, o περίφημoς... "εγκέφαλος άνεσης"!).Εχω δέσει την αρχή της καλωδίωσης σε ενα... ροζ σύρμα από κρεμάστρα, εν είδει ατσαλίνας. Το ροζ είναι χρήσιμο σαν χρώμα γιατι είναι ορατό στα σκοτεινά!!!Το σπρώχνω απο τα δεξιά προς τα αριστερά, πίσω και κάτω απο το ράδιο. Εμφανίζεται περίπου πάνω από το πεντάλ του γκαζιού.Πάνω περίπου απο εκεί που θα ήταν το πεντάλ του αμπραγιάζ (που δεν έχω!) εχει μιά λαστιχένια φούσκα, μέσα απο την οποία περνάνε καλώδια απο και προς το χώρο της μηχανής... Σπρώχνω το ροζ σύρμα εκει πάνω και πάμε απ' την άλλη να δούμε τι καρφώσαμε!Δίπλα στο σερβο, τσουπ το ροζ σύρμα!Περνάω την καλωδίωση μαζί με τις ορίτζιναλ του αμαξιού. Ξεχωρίστε τη διαφορά!

Εδώ είναι η νέα καλωδίωση.Το τέλος της καλωδίωσης. Απομένει να μπει μια 8-πινη φίσα (οταν γράφτηκε το κείμενο, αναμενόταν στο ταχυδρομείο).

Πάω να βάλω πλέον τον προφυλακτήρα πάνω... "κάτι" δεν κουμπώνει! Α! Οι δύο σένσορες που ειναι πιο κοντά στην πινακίδα, βρίσκουν στο foam. Λίγη περιποιήση με φαλτσέτα και όλα τέλεια!
Προς το παρόν, όπως είπα, δεν βάζω τις καλωδιωσεις πάνω στους προφυλακτήρες. Ας αφήσουμε την κόλλα να πιάσει όσο το δυνατόν καλύτερα!

Φακτορυ λέμε!Να ΘΥΜΗΘΏ ΝΑ ΓΕΜΊΣΩ ΤΟ ΠΑΓΟΥΡΙ ΜΕ ΝΕΡΟ!!!!!!!!

Τρυπήματα και καλωδίωση στον πίσω προφυλακτήρα


Και βέβαια, όσο ζω... μαθαίνω! Πως να κάνεις ΟΜΟΡΦΕΣ και σωστές τρύπες στν προφυλακτήρα!