ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

20.01.2021

Τρύπημα και τοποθέτηση στον πίσω προφυλακτήραΑν είδατε πως περάστηκε η μπροστινή καλωδίωση, τότε είδατε ποια ειναι η στρατηγική και το δρομολόγιο που θα ακολουθήσουμε και στην πίσω καλωδίωση.Λύσιμο, βεβαίως. Πίσω φανάρια και προφυλακτήρας έξω.Τρύπημα, αφού απλωθεί στο μαλακό χνουδωτό κάλυμμα της BMW μας!

Κόλλησα τις βάσεις των αισθητηρων στον προφυλακτήρα.

Πάνω στο αμάξι ο προφυλακτήρας. Και εδώ, όπως και μπροστά, ενώ είχα την καλωδίωση για "μπούσουλα" που να τρυπήσω, δεν την έχω κρεμάσει στον προφυλακτήρα, αφήνοντας τις κόλλες να πιάσουν όσο γίνεται καλύτερα. Αυτό έγινε, αφενός για να μην πέσει "περιττό" βάρος στις κόλλες, αφετέρου, δεν είχα ακόμα αρκετά κρίσιμα ανταλλακτικά για να ολοκληρώσω την εγκατάσταση, όταν γράφτηκαν αυτές οι γραμμές, όπως τα κουμπιά PLA και PDC για το τασάκι, κάποιες φίσες κλπ.

Ετοιμοι απ' έξω, φανάρια πάλι πάνω, όλα βιδωμένα, δεν περίσσεψαν πολλές βίδες!Η καλωδίωση απο τον εγκέφαλο μέχρι πίσω, αρκετά πιο εύκολη απο την μπροστινή.Κατα μήκος του μπροστινού δεξιού μαρσπιέ......πάμε στο πίσω, χώνοντας την καλωδίωση κάτω ΚΑΙ απο τους 2 κετσέδες...

Σηκώνω την έδρα του πισω καθίσματος, και περνάω κάτω απο τις μοκέτες...Καταλήγοντας στο πορτμπαγκάζ, όπου κατά μήκος του δεξιού θόλου (απο το εσωτερικό του) φτάνει μέχρι την τρύπα κάτω από το πίσω δεξιο φανάρι για να πάει κάτω προς τον προφυλακτήρα. Εννοείται, έλυσα το γάτζο, στην εμπρός δεξιά γωνία του πορτμπαγκάζ, περνώντας το καλώδιο πίσω του και απο πάνω του!

Καλωδιώσεις μπροστινού προφυλακτήρα