ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

16.01.2021

Αυτόματο άνοιγμα πορτμπαγκαζ με διακόπτη στην πόρτα!Εδω και πολύ καιρό ήθελα να πραγματοποιήσω μια ιδέα που βρήκα από το γνωστό Αγγλο: https://www.r32oc.com/topic/39573-electric-boot-release/

Τα ανταλλακτικά που απαιτούνται είναι δύο:
Ενας διπλός διακόπτης 7L6 959 903 REH (31,90 ευρώ)
Ενα πάνελ για το διακόπτη αυτό: 7L6 867 375G 71N (30,49 ευρώ).
Και... φυσικά υπάρχει και η ευκολότερη (και ΦΤΗΝΟΤΕΡΗ!) λύση! Δείτε τι έκανε ο φίλος μου Σταύρος Κ.!


Πρεπει ΠΡΩΤΑ να εχεις ήδη κάνει το αυτόματο άνοιγμα πορτμπαγκάζ (λεπτομέρειες πώς γίνεται, έχω εδώ!)

Βασική προυπόθεση, να βγει η ταπετσαρία.

Βγάζουμε τον παλιό μονό διακόπτη απο το πανελάκι και μετά πρέπει να βγάλουμε το πανελάκι απο την ταπετσαρία.Το πανελάκι έχει ένα πλαστικό κομμάτι που χώνεται ανάμεσα σε δυο πανελ της ταπετσαρίας και ειναι και θερμοκολλημένο!
Αρα, θέλει κατ αρχήν κόψιμο γύρω γύρω η θερμοκόλληση, και ξεκόλλημα (λόγω πολυκαιρίας και μόνο) των 2 πανελ, ώστε να αρχίσει να κινείται το tab που φαίνεται στη φωτό. Με υπομονή, γίνεται και δεν σπάει τιποτε!
Δείτε και τις φωτό της τοποθετησης, παρακάτω, να πάρετε μια ιδέα πως βγαίνει τι...

Στη συνέχεια μετράμε (τρεις!) και κόβουμε (μία!)...

Κάνουμε συνέχεια δοκιμές, ώστε να μην κάνουμε μεγάλη την τρύπα και καταστρέψουμε το πανελ της ταπετσαρίας μας.Εγώ τα κόλλησα με κυανοακρυλική μοντελιστική κόλλα. Παχύρρευστη μάλιστα, που σημαίνει οτι αργει λίγο να κολλήσει, αλλα τουλάχιστον δεν "τρέχει" παντού όπως μια λεπτόρρευστη.Πρόβα... νυφικού!

Σειρά έχουν τα ηλεκτρικά. Εχω ετοιμάσει ένα καλώδιο μήκους περίπου 30 εκ., με πολύ ψιλά πινάκια στα άκρα.Η φίσα του διπλού διακόπτη έχει 4 πιν απο τα οποία ένα είναι κενό. Αρα δεν υπάρχει δυσκολία εδώ! (το κίτρινο ειναι το νέο).Η φίσα της πόρτας έχει 32πινς. Εδώ βρίσκουμε το 30 και το καρφώνουμε. (Το πρώτο πιν αριστερά ειναι το 32. Το τρίτο -το κίτρινο καλώδιο- είναι το 30).Μια γενική άποψη. Είχα ένα έτοιμο καλώδιο 70 εκ., οπότε δεν το έκοψα... Το τύλιξα όπου γινόταν!

Πάμε να ξαναβάλουμε το πανελάκι στην ταπετσαρία.
Πρώτα σπρώχνουμε ΑΠΑΛΑ το tab που εξέχει ανάμεσα στα 2 πανελ της ταπετσαρίας.Χώνουμε τη "μύτη" του πανελ (αριστερά στη φωτό) στην ταπετσαρία...

Τέλος κεντράρουμε την υποδοχή με το κυλινδράκι και κούμπωσε!
Ναι, τα έτριψα αλλά δεν τα έβαψα. Το Μάιο αυτά... Κάνει πολύ κρυο για να κάθομαι να βαφω!!!Τοποθέτηση με βροχούλα! Λες να κάνουμε ρετροφιτ και τη θήκη ομπρέλας στην πόρτα που έχουν τα Skoda; Πλάκα θάχει!Η κωδικοποίηση απλή: Προσθέτουμε 1 (ενα) στο ΤΕΛΟΣ, στην προηγούμενη κωδικοποίηση. Τελος! Παράδειγμα εδώ: το 694 γίνεται 695. Στη δική σας κωδικοποίηση προσθέστε αντίστοιχα!Δοκιμάζουμε και τους 2 διακόπτες να βεβαιωθούμε οτι ανοίγει ΚΑΙ η τάπα της βενζίνης όπως πριν!

Και ένα μικρό video:Και... η ευκολότερη και φτηνότερη λύση του Σταύρου Κ.