ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!


Πρώτα πρώτα:


Βγάλε τον αρνητικό της μπαταρίας!


Δροσούλα! Μπρρρρρρρρρρ!!!!


Τι έφερε ο ταχυδρόμος: Δυο κουμποθήκες καινούριες, και -καλού κακού- κοντρολεράκι, μπας και το δικό μου δεν θα ταίριαζε, μάλλον.
Τα κουμπιά ήρθαν με κοντρολεράκι 1Κ0 959 542 Β, ενώ τα παλιά "σκέτα" γκρι είχαν κοντρολεράκι 1Κ0 959 542 σκέτο. ΙΣΩΣ να μην δούλευαν τα μπροστινά κουμπιά με το παλιό "σκέτο" κοντρολεράκι.
Για να είμαι ειλικρινής δεν ασχολήθηκα να κάνω τη δοκιμή, αφού θάπρεπε να βάλω αερόσακο, και μετά να τον ξαναβγάλω... Με τέτοιο κρύο; Αστο καλύτερα!!!


Ειχα ήδη κοντρολεράκι που κούμπωναν τα "κενά" γκρι που είχα, πάνω στα οποία κούμπωναν τα paddles...Εδώ φαίνεται η συνδεσμολογία: Τα paddles κουμπώνουν με αυτή την άσπρη φίσα πάνω στα γκρι, τα οποία πάνε με το πλακέ καλώδιο κάτω στο κοντρολεράκι.Αφού μπήκαν και βιδώθηκαν, κούμπωσε ο αερόσακος, στα δύο σημεία που πάει και είμαστε έτοιμοι!


Αριστερα: Δουλεύουν τρία: Το volume προφανώς και το αστεράκι που κάνει mute. (τηλέφωνο ΒΤ έπεται!)


Δεξιά... δεν δουλεύει τίποτε προς το παρόν... Αυτά είναι όλα για την οθόνη στο καντράν (έπεται και το καντράν! Κάτι γίνεται! Υπομονή!)


Ολα φωτίζονται, πάντως.


Μεγειές!
Δεν χρειάστηκε καμμιά κωδικοποίηση (τσέκαρα και μια με το VCDS για σφάλματα, δεν είχαμε!), αφού είχαμε τον controller τιμονιού ήδη "πλούσιο".

Οταν συνδέθηκε η μπαταρία, τού... άναψαν τα λαμπάκια: TPMS, ESP, τιμονάκι κίτρινο! Τα γνωστά...
Οδηγώντας 10 μέτρα σβήσανε όλα και δεν άφησαν σφάλμα.


Πάντως... είναι κρίμα που η VW δεν έβαλε στα μοντέλα της εκείνης της εποχής τα πιο λειτουργικά κουμπια που είχε το Leon, τότε, που έκαναν και αλλαγή σταθμού ή κομματιού στο CD και οι λειτουργίες της οθόνης δούλευαν από τα κουμπάκια του υαλοκαθαριστήρα.
Τώρα... δεν έχουμε αλλαγή σταθμού ή CD, ενώ και αριστερά εχει λιγότερα για το τηλέφωνο.

Λογική VW! Αντε βρες άκρη!


Αλλη μια ιδέα για τοποθέτηση κουμπιών MF!