ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

Golf 1.4Tsi Sunroof Lean FIX!!!!

14.12.2022

Καθάρισμα μπροστινών υδρορροών της ηλιοροφής

Εχουμε πει παλιότερα πως βγαινει το τζάμι της ηλιοροφής (αν χρειαστει), καθώς και πως να καθαρίσουμε το κάτω μέρος των μπροστινών φτερών απο τη μούργα, τα φύλλα και τις πευκοβελόνες...
Αυτό προτείνω να γινεται μια ή δυο φορές το χρόνο, ως προληπτική συντήρηση. Μάλιστα, κανένα συνεργείο δεν θα το κάνει αν δεν επιμείνετε!

Εδώ θα δούμε πως να καθαρίσουμε σχετικά εύκολα τις μπροστινές υδρορροές της ηλιοροφής.

Δεν λέω για τις πίσω υδρορροές, γιατί ειναι πιο περίπλοκο, εννοώντας ότι πιθανόν να χρειαστεί να βγει ουρανός με όλα τα παρελκόμενα... πχ χερούλια, κολωνάκια, σκιάδια κλπ κλπ. Ειναι μια ευκαιρία όμως για καθάρισμα, αν πάτε ποτέ για αλλαγή υφάσματος ουρανού!

Τόνισα το σχετικά πιο πάνω, διότι πρέπει να βγουν οι υαλοκαθαριστήρες, οι οποίοι αν δεν εχουν βγει πρόσφατα θελουν δουλίτσα για να βγούν. Και.,.. υπομονή! Πιθανόν και ενα 24ωρο! Θα τα πούμε παρακάτω!Πρώτα απ' όλα κάνουμε μια δοκιμή να δούμε οτι ΦΕΥΓΕΙ το νερό! Ανοίγουμε την ηλιοροφή, ρίχνουμε αργά και προσεκτικά νεράκι και απο τις 2 πλευρές του αμαξιού. Αν το νερό φεύγει, τελος, τελειώσαμε, και του χρόνου! Αν δεν φεύγει όμως... τότε λύνουμε!Με ψιλό καταβιδάκι βγάζουμε τα καλύμματα των παξιμαδιώνΜε ένα 13άρι καρυδάκι λύνουμε τα παξιμάδια...Πιέζουμε αρκετά ωστε να μετακινηθεί το μπράτσο πάνω στη βίδα...Με λίγο κούνημα, θαπρεπε να βγει.αν δεν βγαίνει, WD40, και ξαναδοκιμάζουμε μερικές ώρες αργότερα (ή... αύριο. Πως λέγαμε, υπομονή!). Αν έχετε τον ειδικό εξωλκέα, βγαίνουν βέβαια αμέσως...

Αφού βγουν οι καθαριστήρες... πρέπει να βγει το πλαστικό κάλυμμα. Αυτό θέλει τράβηγμα πάνω, προς τον ουρανό (οχι του αυτοκινήτου, τον ουρανό του Θεού!).Οτι περισσεύει!

Στην αριστερή μεριά (όπως στεκόμαστε μπροστά στο αμάξι (δηλαδή στη δεξιά μεριά του, αν καθόμασταν μεσα στο αμάξι, δηλαδή την μεριά του συνοδηγού... Μπερδευτήκατε;!!!) εχει ενα πλαστικό καπάκι που πρέπει να βγει.Αυτό!Αυτό έχει 2 κουμπώματα. Τραβάμε και βγαίνει!Ετσι μπορουμε να δουμε πιο μεσα!

Εδώ καταλήγει η υδρορροή απο τη μεριά του συνοδηγού.
Αν τη ζουλήξουμε (μαλακό λάστιχο ειναι!) καθαρίζει και αρχίζει να τρέχει γάργαρο το νεράκι που ρίξαμε πριν στην οροφή!
Αν κοιτάξουμε πάνω, τώρα... δεν εχει πια νερό! Γιούπι!Επ ευκαιρία που είμαστε εδω,μ καθαρίζουμε όσο καλύτερα γινεται φυλλα, πευκοβελόνες κλπ σιχαμερά πράματα, καθώς και τη λασπουριά που ενδεχομένως εχει μαζέψει η περιοχή.Εκει που σημαδεύει το γνωστό κίτρινο Τορξ Τ20.
Αυτά όλα καταλήγουν στο θόλο, οπότε αξιζει να καθαρίσετε και παρακάτω, όπως είπαμε... παραπάνω!!! Παλι μπερδευτήκατε;!!!

Πάμε στην μεριά του οδηγού (για να μη μπερδευόμαστε με τα... δεξά ζερβά!).

Εχει και κει ενα τέτοιο... Παρομοίως το ζουλάμε... αν τρέξει νερό που θα ρίξουμε απο πάνω, τότε... πετύχαμε!Δεν ξεχνάμε να καθαρίσουμε και τα παρακάτω, επ' ευκαιρία...

Εδω φαίνονται οι τρύπες της υδρορροής από πάνω...

Ως εδώ ειναι προληπτική ιατρική...

Κάποιοι θα πουν οτι πρέπει να βγει το κολωνάκι σε καθε μερια, και να δεις μην τυχον εχει ξεκουμπώσει η σωλήνα.
Διαφορετικό πρόβλημα τούτο. Αυτο το κοιτάμε, σε περίπτωση που δεν εχουμε κάνει προληπτική συντήρηση, όπως παραπάνω, και δούμε ξαφνικά νερά στο πάτωμα ή δούμε οτι τα τζάμια μας θολώνουν χωρις να εχει βρέξει, πχ (οπότε θολώνουν γιατι εισάγουμε υγρασία εμεις, με βρεγμένα ρούχα και παπούτσια).

για αυτά υπάρχουν video στο youtube...