ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!


3.5.2023

Κουμπωτός Κοτσαδόρος...Εχει ιστορία, εννοείται! Οπως το κάθε τι που κάνω...
Πριν ΔΥΟ χρόνια ο φίλος μου ο Νικόλας μου έδωσε ένα προφυλακτήρα πίσω, το κάτω μέρος, απο GTI, με μια λεπτομέρεια: Είχε τρυπα και κουμπωτή τάπα για κοτσαδόρο!Τον είχα στον κήπο και τον... κοίταζα! Βεβαίως και είχα κοτσαδόρο στο αμάξι... και ως γνωστόν τον χρησιμοποιώ πολύ ταχτικά...Μονο που... δε μου άρεσε που εξείχε! Φυσικά και είχα βγαλει προφυλακτήρα, και το είχα δοκιμάσει αλλά φυσικά εξείχε και εδώ το σίδερο αυτό!

Είχα ρωτήσει ΟΛΟΥΣ τους κοτσαδοράδες στην Ελλάδα και όλοι - κατά σύμπτωση; - είχαν την ίδια τιμή: 350! Ταρίφα! Χαζολογώντας στο Internet έπεσα πάνω σε αυτόν εδώ, τον Oris (ή Bosal) που ηταν κουμπωτός και φτηνότερος! Ενα ψάξιμο με τον κωδικό στο Ebay και βρέθηκε στη Γερμανία με 180+20 ταχυδρομικα! Σε 6 μέρες στην πόρτα μου, με ACS!Μάλιστα... στα parts της VW είναι αυτός ακριβώς!!!!!!!

Μια τεράστια σακούλα, σκληρή και χοντρή!Ο κωδικός για Golf 5/6 καθώς και τα συμπαρομαρτυρούντα μοντέλα Plus, Cross, Cabrio.Μιλάμε για σχεδόν 20 κιλά πακέτο!!!!! (ναι τα ζύγισα λίγο αργότερα!)Ειχε και μια σακούλα!Γαντάκια, μη λερωθούμε, σε παρακαλώ, 2 κλειδάκια μη μας τον... κλέψουνε, οδηγίες τοποθετησης στο αμάξι! Και μια πλαστική "ταπα" για οταν δεν κοτσάρουμε!Τα κλειδάκια!Κομπλέ βίδες.

Η μπίλια, συσκευασμένη σε φελιζόλ, μη μας... γρατζουνιστεί και γρασαρισμένη, έτοιμη!Το μάνουαλ! Πως να διαλύσετε το μισό αμάξι και να τα βάλετε όλα πάλι στη θέση τους σωστά! Το έχω και σε PDF! Είναι χρήσιμο αν θελει κανεις να βγαλει πχ πίσω προφυλακτήρα!
Πολύ το γουστάρω το un-sakouling (γλωσσοπλάστης και εις την greeklish εγινα ο άτιμος!)!!!!RTFM βεβαίως! Εχει πλάκα... Λες και απευθύνονται σε... αμερικανάκια!!!!!!Οπότε... στο δια ταύτα! Σήκωμα στα τρίποδα... Για να έχουμε πρόσβαση στις βίδες στους θόλους πίσω απο τους πίσω τροχούς...Βγήκαν φανάρια... Βγήκε προφυλακτήρας...Ξεβιδώθηκαν τα παλιά εξαρτήματα...Ζύγισμα!!!!!!! Ιδιο βαρος η μπίλια! Περίπου, δηλαδή. Η παλιά ήταν 4,3 κιλά...Το σίδερο πάντως ελαφρύτερο: Το παλιό ήταν 13!!!Βάζουμε το νέο σίδερο. Πριν βιδώσουμε τις πλαινές βίδες πρέπει να βάλουμε το λαμάκι που στηρίζει την φίσα. Αυτό πρέπει να μπεί ΛΟΞΑ, να κοιτάει προς τα κάτω, μια και το άνοιγμα πρακτικά επίσης κοιτάει προς τα κάτω. Ετσι η φίσα του τρέιλερ μπαίνει/βγαίνει πιο ευκολα. Σφίγγουμε όσο λενε οι οδηγίες.Αυτο που λέγαμε... η φίσα... Βασικά θέλουμε να ΑΝΟΙΓΕΙ το καπάκι της εύκολα χωρίς να μαγκώνει πουθενά.

Μια λεπτομέρεια που πρόσεξα πριν βάλω τον προφυλακτήρα στο αμάξι: Το ένα μεταλλακι ήταν σπασμένο, και το άλλο σκουριασμένο. Παραγγελία, ΚΑΡΕΝΤΑ, σε μερικές μέρες τα είχα. Κόστος 2,20 το ένα.Ολα πάνω. Πως δείχνει το άνοιγμα.

Πως δείχνει πλέον! Καμμία σχέση, ε; Πως ηταν στην αρχη της σελίδας;Η φισα μπαινει "μόνη της" που λέει ο λόγος...Ολα κουμπωμένα.Και η φίσα της κάμερας του τρέιλερ, φυσικά.Λεπτομέρειες: Το κατω κομμάτι ειναι Ταιβαν... χμ... γι αυτό μας βγήκε κοντό! Θα ζήσουμε με αυτό! Η γρατζουνιά έγινε απο το τρέιλερ όταν το δίπλωσα πολύ, νομίζοντας οτι πάει λίιιιιιιιγο ακόμα! Ε... οκ, ακούμπησα! το φτερό!!! Υγεία!Ολα βγαλμένα...Βόλτα δεν το... εκανα! Ηταν το Μινι το τεράστιο απέναντι και βαρέθηκα να κάνω 872 μανούβρες για να το ξαναβάλω μέσα!