Golf 1.4 Tsi White Lights!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

29.02.2020

Βάλαμε λευκό φωτισμό εμπρός!Πριν ένα χρόνο περίπου, ο φίλος μου ο Νίκος Σ. μπήκε στον τρελό μπελά και μου έβαλε projectors στα μπροστινά φώτα...
Η ιδέα ήταν -τότε- να πάω σε κιτ xenon ή LED στα μεσαία φώτα, δεδομένου ότι με τις πυρακτώσεως και πριν και μετά τους προτζέκτορες ο φωτισμός έχρηζε βελτίωσης. Τουλάχιστον, με τους προτζέκτορες πλέον, ότι απο τα δύο είδη και να έβαζα, δεν θα στράβωνα τους απέναντι (σημαντικότατο!) και ταυτόχρονα θα βελτίωνα το φως που βλέπω τη νύχτα μπροστά μου, ειδικά σε θεοσκότεινους δρόμους.

Γεγονός είναι ότι τα περισσότερα κομμάτια των ΕΟ μέσα στην Αττική, καθώς και η ΑΟ, αλλά και το 99% των συνοικιακών δρόμων είναι αρκετά καλά φωτισμένοι, οπότε το πρόβλημα μου δεν είναι και τόσο τρομερό.

Παρόλα αυτά, πρόσφατα πήγα στο φίλο Φάνη Κ. στο Κιάτο, για να πάρω τα φρένα και μετά σε άλλο φίλο στο Ξυλόκαστρο, επίσκεψη, μιά και ήμουν στην περιοχή!

Εφυγα απο κει το βράδι στις 8 και σε όλη την ΕΟ μέχρι τον Ισθμό σχεδόν, το σκοτάδι ήταν πίσσα κατράμι! Η πλάκα είναι ότι το όριο είναι 130 και δεν... έβλεπα να πάω ούτε με 120, αισθανόμενος ανασφάλεια με τέτοιες ταχύτητες...

Η ιδέα για τα λευκά φώτα, πάντως ήρθε παρατηρώντας (και ζηλεύοντας, με την καλή έννοια!) το Golf του άλλου φίλου, του Σπύρου Κ., ο οποίος έχει βάλει ένα ωραίο "πακέτο": LED στις μεσαίες (με προτζέκτορες, φυσικά), "μπλε" λάμπες πυρακτώσεως Η7 στη μεγάλη σκάλα και ίδιες ΗΒ4 στα προβολάκια ομίχλης. Α... και full can bus LED στις ψείρες που ζουν μέσα στη μεγάλη σκάλα.

Το συζήτησα με το Σπύρο, λοιπόν και με καθοδήγησε στις αγορές!LED Pentium 2 και με 1 χρόνο εγγύηση! Plug and play, εντελώς.Προβολάκια ομίχλης.Η7 για τη μεγάλη σκάλα.LED can bus ready ψείρες.

ΤοποθέτησηΤα προβολάκια ομίχλης στηρίζονται με 2 σταυρόβιδες το καθένα. Η δεξιά σίτα με μια σταυρόβιδα επίσης, η αριστερή είναι απλώς... κουμπωτή.

Σε πέντε λεπτά (πολλά λέω?) οι λάμπες στα προβολάκια ομίχλης αλλάχτηκαν!Σειρά είχαν τα πάνω φώτα. Για την ευκολία μου αφαίρεσα τους προβολείς. 5 λεπτά δουλίτσα κι αυτά.Η μεγάλη σκάλα πρώτα.Εντελώς plug and play! Βγάζεις λάμπα, βάζεις λάμπα. Επ' ευκαιρία, επιδιόρθωσα και μόνωσα και τα λίγα κομμένα καλώδια.

Η μεσαία σκάλα... τα LED!Εδώ είχαμε ήδη τους προτζέκτορες με adapters για λάμπες Η1.Μπήκε πρώτα το μαύρο adapter της LED.Μπήκε και η LED, κούμπωσαν οι επαφές, έτοιμη! Ο χώρος μέσα στο φανάρι είναι αρκετός για τα καλώδια και τις φίσες.Επ' ευκαιρία, επιθεώρησα τις επισκευασμένες βάσεις στο δεξί φανάρι.

Για την τοποθέτηση του φαναριού, ειδικά της κάτω βίδας, για να μη χρειαστεί να βγει ο προφυλακτήρας, ο Νικος Σ. μου έδειξε ένα ωραίο κόλπο:Μια και δεν έχω μαγνητικό τορξ... λίγη μονωτική ταινία...... κρατάει τη βίδα ώστε να πάει στο βάθος, χωρίς να πέσει στο... χάος!

Και... έτοιμοι! Εννοείται χωρίς "καμμένη λάμπα" στο καντράν. Παρόλα αυτά, κάτι που διαπίστωσα στη βραδινή βόλτα: Τη στιγμή που ανάβω τα φώτα, αυτά κάνουν ένα στιγμιαίο τρεμόπαιγμα πριν ανάψουν σταθερά. Το συζήτησα με το Σπύρο και παραγγείλαμε Decoders που μπαινουν εν σειρά, οπότε και αυτό το "πρόβλημα" χάνεται! (Την Τρίτη αυτά!).Φυσικά... αυτά δεν τα γλιτώνω εγώ! ΠΟΤΕ!

Βραδινή βόλτα, φυσικά!Η γκαραζόπορτα του απέναντι γείτονα! σκοτεινή, ε;!!!Με τα μεσαία! Ω τι ωραία!Με τα μεγάλα! Η νύχτα μέρα! (Φώτισα και το... μπαλκόνι, πανω!!!!)Οπότε πάμε μια Πεντέλη, από τον "κακό", στενό και ψιλοχαλασμένο δρόμο προς τα ραντάρ!Ρομαντζάδα με 4 βαθμούς C! Μπρρρρρρρρ!

Στα θεοσκότεινα, λοιπόν...Μεσαία σκάλα...Μεγάλη σκάλα!

Το επόμενο βήμα είναι να πάμε να κάνουμε μια σωστή ρύθμιση φώτων σε όλα τα επίπεδα. Αυτό γιατί "με το μάτι" τα μεσαία σαφώς δεν στραβώνουν μεν, αλλά είναι και χαμηλότερα απ' όσο θα θέλαμε, αφετέρου εχω την εντύπωση ότι φωτίζουν αρκετά προς τα "εξω" και όχι "ευθεία" μπροστά.
Ταυτόχρονα, η μεγάλη σκάλα φωτίζει περίπου τον 2ο και 3ο όροφο της απέναντι πολυκατοικίας!!!

Μια χαρά, δηλαδή!

Και φυσικά... πάντα κάτι περισσεύει: