Σύνδεση κάμερας οπισθοπορείας σε οθόνη Android σε Golf MK5/6

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!


03.02.2021

Σύνδεση κάμερας οπισθοπορείας σε οθόνη Android σε Golf MK5/6Επειδή γίνεται σχετικά μεγάλος ντόρος και συζητιούνται πολλά, για το πως πρέπει να συνδεθεί μια ΑΠΛΗ κάμερα οπισθοπορείας σε Golf MK5 και 6, όταν έχουμε βάλει ραδιόφωνο Android (κινεζιά, κατά το ελληνικότερο), ας ξεκαθαρίσουμε ΔΥΟ πράγματα:

1ον: Σύνδεση στο ράδιο.Ολα τα ραδιόφωνα Android έχουν στην καλωδίωσή τους ένα καλώδιο που θα γράφει κάτι από τα παρακάτω: Reverse, Rear Camera, RVC, Rear View Camera.
Η συνδεσμολογία είναι ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ! το κόκκινο καλώδιο που "πετάγεται" δίπλα στο RCA, θα το συνδέσουμε στο παραπάνω καλώδιο του ραδιοφώνου. Πως;
Εγώ προτιμώ κολλητήρι και καλάι και απο πάνω θερμοσυστελλόμενο μακαρόνι. Θέλουμε μια μακροχρόνια ένωση, οπότε δεν βάζουμε απλή μονωτική ταινία που αν τη δούμε 1 χρόνο αργότερα θα έχει ξεφτίσει, ξεκολλήσει, χαλάσει... κλπ κλπ.

2ον: Σύνδεση στον προφυλακτήρα.Τόσο απλά. Οσο δείχνει η φωτό. Ξεχάστε τη λάμπα της όπισθεν που βάζαμε κάποτε στη δεκαετία του 80 και 90. Ξεχάστε και τους αισθητήρες παρκαρίσματος (aftermarket) που πιθανόν μας "χάρισε" η αντιπροσωπεία. Αυτοί ας παίρνουν απο την όπισθεν. Αφήστε τους στην ησυχία τους.
Η κάμερα μας ΟΧΙ!

Γιατι; Απλούστατο: Κάνει "κυματισμούς" όταν ανάψουμε το μοτέρ, οπότε για να αποφύγουμε τους κυματισμούς κάνουμε τη συνδεσμολογία πιο... περίπλοκη!

Το έπαθα! Διαβάστε εδώ τι έπαθα (και με φωτό!) και πως λύθηκε το πρόβλημα...
Βάλε canceller, λέει κάποιος. Τι ειναι αυτο το πράμα; Δεν έχω ιδέα!
Βάλε αντίσταση, λέει ο άλλος. Μάλιστα... Που/πως/τι αντίσταση; Κανείς δεν ξέρει!
Υπάρχουν και τα delay boxes... Ο θεός και η ψυχή τους τι στο καλό είναι, που/πως συνδέονται...

Μπερδευτήκατε;
Ειπαμε, δείτε τη φωτογραφία.

Το κόκκινο της κάμερας στο κόκκινο του RCA. Το μαύρο της κάμερας στη γείωση πίσω απο το πίσω δεξιό φανάρι.Να η γείωση που λέγαμε!

ΤΕΛΟΣ.

Πιο απλό δεν... γίνεται!!!!!!

Μια σημείωση εδώ. Αν βάλουμε κάμερα αναδιπλούμενη μέσα στη χειρολαβή, τότε ακολουθούμε ΑΚΡΙΒΩΣ τις οδηγίες που δίνονται με εκείνη την κάμερα! ΠΡΟΣΟΧΗ!