ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

6.2.2022

Θερμαινόμενα Καθίσματα!!!
Τα εσωτερικα ηλεκτρικάΜια και έχουμε όλα τα "υλικά", όπως είπα πιο πριν, κατασκεύασα τις καλωδιώσεις σχεδόν από το μηδέν. Με τις φίσες του Κοσμά, τα πινάκια από τον Ιωάννη και το Θάνο, καθώς και καλώδια όλων των (σωστών) διαμετρημάτων απο το Σπύρο, αφού μελέτησα προσεκτικά και τις καλωδιώσεις στο ELSA, άρχισα το... σχεδιασμό!Αρχικά σε χαρτί!

Βρείτε τις διαφορές! Ναι, η πάνω δεν εχει... κιμά!Λίγο αργότερα τα πράματα ξεδιαλύνουν λίγο...Βάζουμε πινάκια στις άκρες... βγάζει νόημα (νομίζω!). Σημάδεμα των καλωδίων με χαρτοταινία. Ποιο θα παει που.Στο τέλος έχουμε δυο... μακαρονάδες! Μια απο το δεξιό κάθισμα θα πάει σε 2 σημεία: Δυο καλώδια στο αριστερό κάθισμα και ένα ευθεία μπροστά απο το κάθισμα σε μια γείωση.
Η άλλη θα πάει απο το αριστερό κάθισμα χωρισμένη στα 2: Τρία καλώδια θα πάνε ευθεία μπροστά, στην ασφαλειοθήκη για ρεύμα, γείωση και σήμα στο CECM και άλλα 2 καλώδια θα πάνε πίσω από το Climatic για να μεταφέρουν το σήμα από το πάνελ στα καθίσματα.Μια ακόμα δοκιμή, εν μέσω χιονιών, στην τραπεζαρία. Ολα ταιριάζουν με όλα, δεν περισσεύει τίποτε, ελπίζω ότι οι μετρήσεις μου στο μήκος των καλωδίων θα... φτάσει! Στο βάθος το κατσαρίδι βαριέται να... παίξει με τις μακαρονάδες!

Πάμε με καλό καιρό στο αμάξι.Ξεκινώ από το δεξιό κάθισμα. Το μαύρο καλώδιο θα πάει μπροστά δεξιά, εκεί που το σασί έχει μια γείωση, ακριβώς μπροστά απο την πόρτα (στο εσωτερικό). Τα άλλα δυο καλώδια αυτής της φίσας θα περαστούν αμέσως μετά κάτω απο τη μοκέτα, θα περάσουν πισω απο το τασάκι και θα βγούν στο αριστερό μέρος.Η γείωση.Κάτω απο τη μοκέτα... Προς το παρόν, πάνω απο την κονσόλα. Πάμε απο την άλλη...

Μια πολύ πρόχειρη δοκιμή να δούμε αν τα καλώδια φτάνουν!Εδώ βγαίνουν τα δυο καλώδια που έρχονται απο δεξιά, αφού περαστούν κάτω απο την κονσόλα. Θα μπουν κι αυτά κάτω απο τη μοκέτα, μέχρι να φτάσουν στο χώρο με τις φισες, κάτω απο το κάθισμα.Το τέλος των καλωδίων που έρχονται απο τα δεξιά!Απο την αριστερη φίσα τρια καλωδια ευθεία μπροστα: Γειωση, ρευμα, σήμα CECM. Προς το παρόν το ρεύμα με κλέφτη. Αργότερα μπήκε σωστά ασφάλεια δική του, 30Α με συνεχόμενο ρεύμα, όπως λέει το ELSA.Τα δυο καλώδια απο την αριστερή φίσα προς το Climatic.Μπήκαν ήδη και στη φίσα. Εχω μαρκάρει με χαρτοταινία ποιο πάει που.Συνδέω τα πάντα! Πρώτη δοκιμή!Θάθελα!Το νέο Climatic διαβάζεται μια χαρά. Εχω ενεργοποιησει και στο CECM την κωδικοποίηση Heated Seats Enabled. Το παλιό, θυμίζω είχε κωδικό ΑΒ.Πάμε στα Advanced Measuring Values, στο CECM... Χμ... inactive λέει!το ίδιο και στο Measuring Blocks στο CECM. Παρόλα αυτά, τα ανάβω...Ολα δείχνουν να δουλεύουν...
Οταν πατάω το AC, η τιμή πάει στα 0.720Α
Το αριστερό κάθισμα έχει τιμή 0 (σβηστό)
Η ανακύκλωση ειναι 0. (οταν το πατάω πάει 100%)
Το δεξιό κάθισμα ειναι στη θεση 3.Στην 3η σκάλα μάλιστα... ψήνουν!

Αλλά...Πρόβλημα 1ο! Αυτό το σφάλμα!
Τρεχάλα στο Wiki του Ross Tech:
Λέει κάτω κάτω σε μια σημείωση:
If the Central Electronic Control Module has the Part Number 3C0-937-049-E and the Seat Heating Regulator has the Part Number is 1Z0-959-772-A while there are no Function Limitations, the Fault has to be ignored.
Συμπτωματικά εχω 3C8-937-049-E και 1Z0-959-772-Β. Δηλαδή παρόμοια. Και η πλάκα ειναι ΟΛΑ Δουλεύουν.
Επίλυση Νο. 1: Παραγγέλνω ενα εγκεφαλάκι καθισμάτων 1Κ0-959-772, ελπίζοντας ότι θα σβηστεί αυτό το σφάλμα...

Πάμε στο πρόβλημα Νο. 2.

Εχουμε μια διαφορά της οδηγίας της Kufatec με το ELSA.Λέει η Kufatec ότι πρεπει να συνδέσουμε το πιν 15 απο το Climatic σε μια ασφάλεια με διακοπτόμενο ρεύμα. (ή το πιν 12αν εχουμε Climatronic διζωνικό).
Στο ELSA ομως, λέει να συνδεθει το πιν 15 με το "διπλανό" του πιν 12, στο οποίο μόλις βάλαμε το "σήμα" προς το δεξιό κάθισμα!!!!
Τι κάνουμε εδώ΄Εγώ προτίμησα την λύση του ELSA. Παρά αυτά, επειδή είχα το πρόβλημα Νο.3, για το οποίο θα πω αμέσως παρακάτω, δοκίμασα και τη λύση της Kufatec. Τράβηξα ενα ρεύμα απο ασφάλεια με διακοπτόμενο ρεύμα μέχρι το πιν 15, ενώ στην ασφαλειοθήκη εβαλα ασφάλεια 10Α (μικρού μεγέθους).
Ποια η διαφορά; Με το μάτι καμμία. Δοκίμασα όλα τα adaptations, measuring blocks, measuring values, όλα σωστά, όλα ίδια.
Οπότε καταλήγω σαν Επίλυση στο Νο.2 να τηρήσω τις οδηγίες της VW, όπως αναφέρονται στο ELSA.

Παρόλα αυτά, αν το ξανάκανα... Θα' παιρνα απευθείας την καλωδίωση της Kufatec...
Και πάμε στο Πρόβλημα Νο. 3