ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

6.2.2022

Θερμαινόμενα Καθίσματα!!!
Το πρόβλημα Νο. 3
To panel που δεν δείχνει!!!Πρακτικά, τα είπαμε όλα πιο πριν.

Εν τάχει να θυμίσω τι είχαμε:Climatic MK6Δοκιμή Climatic MK6 με κουμπια για θερμαινόμενα καθίσματα. Ετσι θα είναι οταν... ολοκληρωθεί!Η διαδικασία αφαίρεσης σχετικά απλή.Βγαίνει το παλιό, μπαίνει το νέο.Οι τρεις φίσες ειναι ίδιες.η φίσα Τ20 πριν βάλουμε τα 2 καλώδια που δίνουν σήμα στα αντίστοιχα καθίσματα.Για την ακρίβεια, τα καλώδια αυτά δίνουν σήμα στο Temperature Sensor που έχει η κάθε έδρα των θερμαντικών στοιχείων ενσωματωμενο.

Η συνδεσμολογία ειναι πολύ απλή: Εχουμε τρία -ας πούμε- αντικείμενα. Τα 2 θερμαντικά στοιχεία, των οποίων τα 2 καλώδια ενώνονται μαζί και αναβουν μαζί και σβήνουν μαζί. Το τρίτο αντικείμενο είναι ενσωματωμένο μεσα στο θερμαντικό στοιχείο της έδρας και ειναι το Temp. Sensor.
Ετσι, απο το δεξιό κάθισμα φεύγουν 3 μόλις καλώδια τελικά: Ενα παίρνει τις γειώσεις των παραπάνω και τις παει σε γείωση στο σασί.
Το επόμενο ειναι ενα λεπτό καλώδιο που παει στο αριστερό κάθισμα, καταλήγοντας στο εγκεφαλάκι καθισμάτων (και απο κει στο Climatic) και το τρίτο το χοντρό καλώδιο φέρνει το ρεύμα απο το εγκεφαλάκι καθισμάτων στα 2 θερμαντικά στοιχεία.

Αντίστοιχη είναι η καλωδίωση στην αριστερή μεριά. Ολα τα ρεύματα και των 4 θερμαντικών πανε στην ασφαλειοθήκη (συνεχόμενο ρεύμα 30Α, όπως είπαμε).
Ενα σήμα πάει στο Climatic. (Αλλο ένα σήμα -απο το δεξιό κάθισμα- πάει επίσης στο Climatic). Αυτά μεταφέρουν την εντολή να ανάψουν τα θερμαντικά.
Οι γειώσεις απο το αριστερό temp. sensor και τα 2 θερμαντικά ενώνονται και πάνε στη γείωση στο σασί, εμπρός αριστερά.
Τέλος, ένα ακόμα καλώδιο πάει στη φίσα C στο πίν 1 στο CECM.

Δοκιμή φωτισμού. Μια χαρά.

Και το Πρόβλημα Νο. 3; Εδώ γελάμε λίγο! Τα τρία κουμπιά στο πάνω μέρος του πάνελ, καθώς και τα κουμπιά για τα θερμαινόμενα καθίσματα εχουν πάνω τους ενδεικτικές πορτοκαλί λυχνίες που αναβουν όταν ενεργοποιείς κάποιο απο αυτά.Παράδειγμα: Εδώ έχουμε ανάψει το δεξιό κάθισμα στην πρώτη σκάλα θέρμανσης, το αριστερό κάθισμα στην τρίτη (ψήσιμο!), έχουμε ανάψει το AC και έχουμε ενεργοποιήσει την ανακύκλωση.

Στο δικό μου πάνελ, αυτά τα ενδεικτικά ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!

Σήμερα το πρωί, μeτά απο συνεννόηση, συναντήθηκα για πρώτη φορά με ένα εντελώς άγνωστο μου άνθρωπο, ο οποίος έχει ένα Golf MK6 με μονοζωνικό Climatic και θερμαινόμενα καθίσματα! Δείτε την τελευταία φωτο! Δεν ειναι τα δικά μου! Ακόμα...
Τις προηγούμενες μέρες, ρώτησα στην ομάδα μας, Golf Maniacs, αν εχει κανείς αυτό το σπάνιο συνδυασμό. Γιατί σπάνιος; Διότι το 95% εχουν διζωνικό Clima, το οποίο έχει εντελώς διαφορετικά ηλεκτρονικά, πλεξούδες κλπ κλπ.
Ο Χάρης προσφέρθηκε, κατ' αρχήν να με αφήσει να σκανάρω το αμάξι του και μετά με άφησε να δοκιμασω το panel μου στο αμάξι του, ώστε να βεβαιωθθώ και γω οτι δεν εχω κανει κατι ζαβό με τις καλωδιώσεις. Πράγματι, και στο δικό του εργοστασιακό αμάξι, το πάνελ μου συμπεριφέρθηκε ίδια: Δεν αναβει καμμία ενδεικτική λυχνία.

Πρεπει να πω ενα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο Χάρη που μου επέτρεψε αυτά τα πράγματα (δεν κάναμε καμμία ζημιά πάντως!). Το Climatic του είναι ακριβώς ιδιο με το δικό μου. Ο εγκέφαλος καθισμάτων ειναι 1Κ0 (σαν αυτό που ήδη παράγγειλα, δες πρόβλημα Νο. 1 στις πορηγούμενες σελίδες).

Επίλυση στο Πρόβλημα Νο. 3: Παραγγελιά νέο (μεταχειρισμένο, προφανώς) Climatic, και ναι, δείχνουν οι ενδεικτικές λυχνίες!

Να σημειώσω ότι ενδιάμεσα, παλέψαμε με το φίλο Βασίλη, ο οποίος με πολύωρες συζητήσεις, μου έδειξε πως να δω αν τα λεντάκια αυτά ειναι καμμένα. Τα μέτρησα όλα, ένα προς ένα με πολύμετρο και άναβαν ΟΛΑ! Οπότε πιστεύω ότι το πρόβλημα του πάνελ είναι κάπου στην πλακέτα PCB και οχι αλλού. Δύσκολο να ψαχτεί, μάλλον...
Παμε να βάλουμε τα θερμαντικά στοιχεία στα υφάσματα!