ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

Golf MK5

Αλλαγή τιμονιού, προσθήκη Cruise Control και διακόπτη υαλοκαθαριστήρων.

Οι αλλαγές αυτών των ανταλλακτικών είναι ένας σχετικά μεγάλος πονοκέφαλος. Το έχω κάνει στο δικό μου και πέτυχε, μεν, αλλά κατά τύχη, δε! Γιατι; Διότι έχω πάρει ένα από τα τελευταία Golf MK5, κατασκευής 08/2008, που σημαίνει ότι όταν άνοιξε πάλι το εργοστάσιο μετά τις Αυγουστιάτικες διακοπές, ξεκίνησε να παράγει ΜΚ6!!!!
Ετσι, λοιπόν, για να επανέλθω στο "τυχερός", έχω πάρει ένα αυτοκίνητο με ότι νεώτερο (για το μοντέλο) σε ηλεκτρονικά! Επίσης, όταν άρχισα τα μικρά μου ρετροφίτ, δεν είχα τόση γνώση! Πάρα πολλά τα έκανα τυχαία και λόγω νεότητας του σασί, μού "έκατσαν" σωστά"!
Εχω επίσης, για παράδειγμα, από το εργοστάσιο "νέου τύπου" Can Gateway. Ετσι, αν θελήσω να βάλω μια "οθόνη", που σε "παλιού τύπου" Can Gateway θα άδειαζε την μπαταρία σιγά σιγά, εδώ δεν θα την αδειάσει!
Επίσης, στο θέμα μας, είχα εγκέφαλο τιμονιού που υποστηρίζει τα νεώτερα ηλεκτρονικά.
Μιλάμε πάντα για τοποθέτηση τιμονιού από ΜΚ5 σε ΜΚ5 και όχι τιμόνι από ΜΚ6 ή ΜΚ7 σε ΜΚ5, που θα έχει δηλαδή τα οκτώ κουμπιά μπροστά στα μπράτσα (Multi Function Steering Wheel, ή αλλιώς MFSW), ή και κουμπιά (paddles) για το DSG, πίσω από το τιμόνι. Αν πάμε για τιμόνι από ΜΚ6, πχ, τότε αλλάζουν τα δεδομένα και δεν μπορώ να τα καλύψω, γιατί απλά δεν έχω τη γνώση και την εμπειρία. Οτι γράφω εδώ, λοιπόν, ισχύει για τιμόνια από ΜΚ5 σε ΜΚ5 και ΜΟΝΟΝ!
Μια λεπτομέρεια: Αυτο το ανακάλυψα the hard way! Ακόμα και τιμόνι με σκέτα paddles να βάλει κανείς, πρέπει να έχει τον εγκέφαλο τιμονιού που να υποστηρίζει τα MFSW κουμπιά μπροστά, αφού τα paddles (αυτάκια, ή κουμπιά F1 τα λένε μερικοί!) συνδέονται στα μπροστινά κουμπιά, τα οποία με τη σειρά τους συνδέονται σε ένα κεντρικό εγκεφαλάκι, στο κάτω μέρος της στεφάνης του τιμονιού.
Ας τα δούμε αναλυτικά:

Τιμόνια και αερόσακοι.

Η θεωρία λέει ότι σε όλα τα τριάκτινα μοντέλα τιμονιών ταιριάζουν όλοι οι αερόσακοι για τριάκτινα, ασχέτως αν το τιμόνι είναι απο GT, GTI, TSi, πλαστικό ή δερμάτινο. Κάνω το διαχωρισμό για τα τριάκτινα γιατί υπάρχουν και τετράκτινα, με εντελώς διαφορετικό αερόσακο.
Καλού κακού πριν αγοράσουμε, μετράμε (αν το αγοραζόμενο είδος είναι μακριά) ή προβάρουμε τον αερόσακό μας πάνω στο τιμόνι που θα αγοράσουμε. Ετσι για σιγουριά.

Καλώδιο αερόσακου

Ενα εξάρτημα άκρως απαραίτητο! Αν δεν έχετε κουμπιά μπροστά στο τιμόνι (ούτε paddles από πίσω), τότε το καλώδιο αερόσακου έχει 2 φίσες πάνω του: Μια για τον αερόσακο και μία για το Slip Ring.
Αρα χρειαζόμαστε ένα καλώδιο αερόσακου με ΤΡΕΙΣ φίσες. Τις δύο παραπάνω και μία που να συνδέει και το εγκεφαλάκι των κουμπιών στο κύκλωμα. Το κόστος του είναι αστείο, στα 10-15 $ ή ευρώ, αλλά πολλές φορές το λησμονούμε. Εγώ έμαθα δια της εις άτοπον απαγωγής ότι δεν το είχα και το χρειαζόμουν!!!

Εγκέφαλος τιμονιού

Εδώ είναι ο μεγάλος χαμός! Διότι γι αυτή τη γενιά, το ΜΚ5, η VW έβγαλε ούτε λίγο ούτε πολύ, πάνω από 30 εγκεφάλους τιμονιού. Οχι ότι για το ΜΚ6 έχει λιγότερους! Απλώς τους μετονόμασε από 1Κ σε 5Κ!!!!
Οι οποίοι χωρίζονται πολύ χοντρικά σε 2 κατηγορίες: "Παλιοί" και "νέοι", ενώ αντίστοιχα υπάρχουν και τρεις "εσωτερικές" κατηγορίες τόσο στους παλιούς, όσο και στους νέους, που είναι Lowline, Midline και Highline. Οπως καταλαβαίνουμε από το όνομα και μόνον, οι εγκέφαλοι αυτοί υποστηρίζουν λίγες, περισσότερες και πολύ περισσότερες λειτουργίες, αντίστοιχα. Για παράδειγμα, οι Midline υποστηρίζουν cruise control, αλλά όχι MFSW, ενώ οι Highline υποστηρίζουν και cruise control και MFSW.
Παράλληλα, κάποιοι midline ΔΕΝ υποστηρίζουν cruise control!
Μπέρδεμα; Ακριβώς!
Η σύστασή μου, λοιπόν, είναι ότι είναι προτιμότερο, αφού έχουμε βεβαιωθεί ποιον εγκέφαλο τιμονιού έχουμε τώρα πάνω στο αυτοκίνητο, από τη λίστα (δείτε το link http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Steering_Wheel_Control_Module_Versions) διαλέγουμε τον αμέσως επόμενο σε Midline ή Highline. αυτό θέλουμε να το κάνουμε ώστε το software (ο προγραμματισμός του εγκεφάλου από το εργοστάσιο, το SW που φαίνεται στη λίστα του Ross Tech) να είναι ίδιος με τον δικό μας, ή έστω όσο πιο κοντινός γίνεται.
Θα μπορούσαμε κάλλιστα να βάλουμε τον νεώτερο, θα μου πείτε. Ναι, μεν, αλλά: Πάνω στον εγκέφαλο τιμονιού κουμπώνουν πολλά αντικείμενα, κάποια εκ των οποίων μπορεί να μην συμβαδίζουν ηλεκτρονικά με το νέο εγκέφαλο: Ξέχασα τίποτε;
Και, βεβαίως, το steering control module, ο εγκέφαλος τιμονιού δηλαδή, καθώς και όλα τα υπόλοιπα -τα παραπάνω- εξαρτήματα -μέσω αυτού- επικοινωνούν με άλλα εξαρτήματα στο αυτοκίνητο, μέσω του περίφημου και δυσνόητου (σε μας τους ερασιτέχνες και ΜΗ-Ηλεκτρονικούς-με-πτυχία) Can Bus. Καλό και χρυσό το Can Bus για τη μείωση των καλωδίων κατά μερικά κιλά σε όλο το αυτοκίνητο, αλλά ταυτόχρονα βάζει μπελάδες σε μας τους... απλούς ρετροφιτάδες!
Για παράδειγμα, η κλειδαριά του τιμονιού επικοινωνεί με το λεβιέ του DSG, ώστε να μην πάρει μπρος το αυτοκίνητο αν ο λεβιές δεν είναι στο Ρ ή στο Ν! Επίσης, δεν βγαίνει το κλειδί από την κλειδαριά, αν δεν είναι ο λεβιές στο Ρ!
Αλλο παράδειγμα: Ο λεβιές των υαλοκαθαριστήρων επικοινωνεί σε πολλά αυτοκίνητα με το καντράν (για να αλλάζει μενού στην κεντιρκή οθόνη), καθώς και με τον αισθητήρα βροχής (αν υπάρχει) που είναι στο παρμπρίζ, πίσω από τον καθρέφτη!
Τα φώτα! Τα ξεχάσατε; Που αν έχετε ξένον εργοστασιακά, κάνουν και 25 ακόμα λειτουργίες!!!
Οπότε, καταλήγουμε ότι δεν πρέπει να βάζουμε ότι βρούμε μπροστά μας, πχ το νεώτερο εγκέφαλο τιμονιού με τελικά γράμματα CH, τον οποίο βρίσκουμε "τζάμπα" στην Κίνα με 55 ευρώ καινούριο! ΜΠΟΡΕΙ να μην κάνει στο αμάξι μας!!! Μπορεί ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ να ταίριαξε στο δικό μου, αλλά δε σημαίνει ότι οπωσδήποτε θα ταιριάξει στο δικό σας.

Πως να δούμε τι εγκέφαλο τιμονιού έχουμε

Υπάρχουν 2 τρόποι. Ο εύκολος, με σκανάρισμα με VCDS (κοιτάμε στο module 16 Steering) και ο λιγότερο εύκολος, με λύσιμο τριών βιδών τορξ Τ20, ώστε να δούμε με τα μάτια μας το χαρτάκι με τον κωδικό, όπως είναι κολλημένο πάνω στον εγκέφαλο, ΚΑΤΩ από το τιμόνι.
Πως λύνεται; Ανασηκώνουμε το πάνω καπάκι που είναι πίσω από το τιμόνι, προς το καντράν (δείτε πως, παρακάτω, στο Slip ring). Γυρίζουμε το τιμόνι 90 μοίρες δεξιά και φαίνεται μια βίδα τορξ Τ20. Την λύνουμε. Εχει άλλη μία αριστερά, αφού γυρίσουμε το τιμόνι 90 μοίρες προς τα κει. Τη λύνουμε κι αυτή.
Τέλος έχει άλλη μία απο κάτω, δίπλα στο μοχλό που αλλάζει το ύψος και την απόσταση του τιμονιού. Το κάτω καπάκι πρακτικά πέφτει μόνο του στο πάτωμα!
Α... δυσκολία νούμερο 2,1: Πρέπει να ξαπλώσεις ανάσκελα στο πάτωμα του οδηγού και να ακουμπήσεις τα πενταλ με το πίσω μέρος του κεφαλιού για να το διαβάσεις!

Slip Ring

Εδώ είναι σχετικά πιο απλά τα πράματα. Υπάρχουν (ευτυχώς!) μόνο δύο τέτοια! Το απλό και το "άλλο" με το γράμμα C στο τέλος. Χρειαζόμαστε το δεύτερο (με το C) για αναβάθμιση. Δείτε στο παραπάνω link του Ross Tech περισσότερα για το Slip Ring. Το Slip Ring δεν αναφέρεται σε σκανάρισμα, αλλά τουλάχιστον είναι εύκολο να το δεις!
Δείτε εδώ πως μπορείτε να το δείτε εύκολα χωρίς εργαλεία:
http://steliosh.net/golf/timonicontrollers/slipring.htm

Cruise Control

Aλλη μια περίπτωση που η VW έχει τουλάχιστον ΔΥΟ τύπους. Εξωτερικά είναι όλοι οι διακόπτες της φλασιέρας ίδιοι. Πολύ ερασιτεχνικά, εμπειρικά και χοντρικά, υπάρχουν δύο ειδών:
Παλιοί (με κωδικό ανταλλακτικού που τελειώνει σε A, B, C, D, E) και "νέου τύπου" με κωδικό που τελειώνει σε F, G, H, I, J. Eχει παρατηρηθεί ότι οι "νέοι" κωδικοί ΜΠΟΡΕΙ να μην ταιριάζουν με "παλιό" εγκέφαλο τιμονιού, μερικές φορές! Οπότε, για να μην κάνουμε τζάμπα αγορές (στην Κίνα ένας διακόπτης κάνει $20, καινούριος και είναι πάντα "νέου" τύπου, άρα... δελεαστικός!) τσεκάρουμε τι έχουμε και προχωράμε σε αλλαγές ανάλογα.

Σαν επίλογος...

Ελπίζω να βοήθησα όσο μπόρεσα, αφού λαβαίνω καθημερινά μηνύματα από φίλους που θέλουν να μπούν στο μπελά να αλλάξουν κάποιο ή όλα τα παραπάνω. Και, ως γνωστόν, επειδή το αυτοκίνητο κυκλοφορεί εδώ και 14 χρόνια, έχουν γίνει πάνω του ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, σε όλη τη γη, κυριολεκτικά!

Οπότε, δεν χρειάζεται να ανακαλύπτουμε τον τροχό απ' την αρχή, θάλεγα!