ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

Door Puddle Lights Part IIΤην ιδέα μου την έδωσαν φωτογραφίες από... ψάξιμο στο Ebay!Τα υλικά: Δυο πανελάκια καινούρια απο κάτω (9 ευρώ το ένα), έξη LED φωτάκια που μπαίνουν σε ντουί σαν W5W (αν θυμάμαι καλά 90 λεπτά το ένα!), και μερικά ντουί (δωρο απο το φίλο μου το Σπύρο!), και σωληνάκι υψηλής πίεσης 13Χ19!Τα ανταλλακτικά της VW:
1K0 857 577 9B9
1K0 857 578 9B9

Με συνοπτικές διαδικασίες βγήκε καπάκι, τζαμάκι καθρέφτη, το μπροστινό συρταρωτό πλαστικό, το φλας και το κατω πάνελ.

Ευτυχώς είχα βάλει ήδη "μπριζάκια" οπότε απλώς τα ξεκούμπωσα.

Εκανα και μια εκτεταμένη δοκιμή στην πόρτα του οδηγού, μπας και διαφοροποιήσω την παροχή ρεύματος, αντί να παίρνω από τα footwell (βλέπε προηγούμενη σελίδα), μπας και το κάνω με το σωστό τρόπο: Από το πίν 10 στη μικρή απο τις 2 φίσες που πανε στον εγκέφαλο της πόρτας. Δυστυχώς, παρότι στην κωδικοποίηση ο εγκέφαλος πόρτας (κωδικός Κ) το υποστηρίζει, τελικά δεν ανάβει με καμμία δοκιμή το λαμπάκι! Οπότε, ξε-κωδικοποιήθηκε και χρησιμοποίησα τα ρεύματα από τα footwell.

Δοκιμή και σημάδεμα, να δούμε που και πως θα κάτσει το LED, μαζί με το μακρύ ντουί του...Πριν αρχίσει το τρύπημα, προσεκτικό μέτρημα.

Εδώ πρέπει να κόψουμε! Εμποδίζει!Τρύπημα με 10άρι τρυπάνι.Γίνεται έτσι ώστε να εξέχει η άκρη του LED.Υπολογίζω και το πάχος του λάστιχου. Και κόβω μια γωνίτσα στο πάνω μέρος, για να μην εμποδίζει την κίνηση του καθρέφτη. Πρακτικά, παρότι πιο πριν έκοψα εκείνο το ματζαφλάρι που εξείχε, τώρα ο καθρέφτης σταματάει "απαλά" στο λάστιχο που μπήκε στη θέση του. Μια χαρά!
Σημειωτέον, δεν εμποδίζεται η πλήρης κίνηση του τζαμιού προς όλες τις κατευθύνσεις.Μια τελευταία δοκιμή πως θα "κάτσει" το λεντ με το λάστιχο...Πως κολλάμε το λάστιχο και βεβαιωνόμαστε οτι ειναι κεντραρισμένο; Περνάμε το τρυπάνι και ρίχνουμε κυανοακρυλική κόλλα (τύπου Logo), μοντελιστική στην περίπτωσή μου, ψιλοπηχτή, ώστε να μην τρέχει, αλλά να γεμίζει τα κενά.
Οταν στεγνώσει (σε 3-5 λεπτά) στριβουμε το τρυπάνι, ξεκολλάει πανεύκολα, το αφαιρούμε και έχουμε μια ευθυγραμμισμένη τρύπα!Σειρά έχει το μπροστινό πλαστικό που θέλει λίγο Dremel για να έρθει στα ίσα του.Τι είχαμε πριν, τι θα έχουμε από δω και πέρα!

Πως φαίνεται απ' έξω... Διακριτικό...

Οσο πρέπει δυνατό, το βράδι!