ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

Rear Hatch "EXIT" Light!!!!!

Χαζολογώντας σε διάφορα forum και τα γνωστά, έπεσα πάνω σε αυτό: https://www.drive2.ru/l/9039518. Το έκανε ένας ιταλός (μη ρωτάμε γιατί σε ρώσικο site, ιταλός!) σε Golf Πλας (οχι, δεν το π'λάω!!!).Εδώ ο Ιταλός ΑΠΛΩΣ (σχήμα λόγου!) πέρασε καλωδιώσεις, αφού το Πλας έχει ήδη μια "τρύπα" και ένα αντανακλαστικό στην πίσω πόρτα.Καλή ώρα όπως είχε το δικό μου στις πλαινές πόρτες πριν βάλω φώτα εξόδου...Μια και μου είχαν περισσέψει και δυο φωτάκια με λάμπες πυρακτώσεως, όταν εβαλα logos στις μπροστινές πόρτες... τι άλλο να θέλαμε;!!!
Εδώ η λάμπα πυρακτώσεως (κατω αριστερά) και μια σειρά "αρχαία" λεντάκια που είχα βάλει κάποτε στο Octavia και τα ξήλωσα αμέσως γιατι... παιχνίδιζαν και δε μου άρεσαν! Τότε δεν ξέραμε για λάμπες can bus και cancelers και τέτοια...Είχα φυσικά καλώδια κλπ κλπ, καθώς και ενα σετ πινάκια που είχα πάρει όταν έβαλα ενα σενσορ στο climatic. Τότε πήρα 2 σένσορες και 2 σετ πινάκια και 2 φίσες, μόνο που τον ένα σένσορα τον είχα ήδη! (Ακόμα τον έχω δηλαδή!).
Εβαλα και μια ασφάλεια inline, ετσι να υπάρχει, να βαραίνει την πόρτα και να... κουδουνάει στις λακούβες! Τι ψυχή έχει;!Οπότε... γδύσιμο... τα γνωστά!

Επ ευκαιρία των εορτών... επισκεύασα και δυο σπασμένες βάσεις στο εσωτερικό της ταπετσαρίας της πόρτας...

Επιστρατεύοντας κολλητήρι και ζιπάκια, έγιναν σαν καινούρια!Επρεπε να βρούμε που θα πάει να κάτσει το φωτάκι, αφού το νεύρο της πόρτας απο μέσα δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Ωραιότερο θα ήταν κοντά στο κέντρο, αλλά όσο πλησιάζει το νεύρο στην κλειδαριά, στο κέντρο, τόσο... χοντραίνει, αφήνοντας όλο και λιγότερο χώρο. Οπότε... άκρη άκρη... τελικά...Με υπομονή, αρχικά έκανα τρύπες και μετά με το dremel έφτιαξα σιγά σιγά το σχήμα της πλαφονιέρας. Με πολλές δοκιμές κατάφερα να το κάνω ακριβώς σωστό και να μην... χαλάσω την ταπετσαρία! Κουμπώνει και δεν κουνάει!Το πιο δύσκολο ήταν να περάσει ΚΑΙ αυτό το καλώδιο απο τη φυσούνα... στην οποία φυσούνα διαπίστωσα 1-2 καλώδια λίγο ταλαιπωρημένα... Με βλέπω σύντομα με κιτ επισκευής, πάντως... Το χω δει το όνειρο...

Τα κολλήματα ήταν απλή διαδικασία...Και αφού τα έχουμε όλα έτοιμα... γιατί δεν ανάβει; Ουτε καν το εσωτερικό του πορτμπαγκαζ! Ψάξιμο στις ασφάλειες, ωπ, μια απο τις μικρούτσικες στο αριστερό άκρο του ταμπλό, μια 7.5άρα ήταν καμμένη. Κάπου κάποια ματσολιά έκανα, φαίνεται! Τυπικά!

Προσωρινά έβαλα μια 10άρα του κοτσαδόρου στη θέση της και λάβαμε φως! Πετάχτηκα και στο βενζινάδικο, πήρα μερικές ασφάλειες να έχουμε και είμαστε κομπλέ, πλέον!

Λίγο αργότερα... δοκιμή στο... μισοσκόταδο!

Στο υπόγειο του... σουπερ μάρκετ!αμα κλείσεις το πορτμπαγκάζ, ΔΕΝ κοπανάει τόποτε, ούτε βρίσκει πουθενά! Και... ζβήνει, κιόλας, όπως και το "κανονικό" φως.
(ναι, ξέρω είναι σπασμένο το πλαστικό εκει στη γωνία, αλλά ποιος το βλέπει?! ΚΑΝΕΙΣ! Παμ παρακάτω!)
Το καλώδιο που σέρνεται κάτω δεξιά είναι για τη σύνδεση της κάμερας του τρέιλερ...