ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

30.09.2021

Kit επισκευής Rain Light Sensor!

Λίγη προιστορία. Πριν ενάμιση χρόνο έκανα ρετροφιτ το RLS (συντόμευση του Rain Light Sensor). Τότε είχα βρει από το φίλο μου το Σταύρο ένα μεταχειρισμένο σετ και το (δεν ξερω πως το λένε, το λέω περιγραφικά!) ελαστικό μαραφέτι που ακουμπάει στο παρμπρίζ είχε πάνω του κολλημένα τζαμάκια.Προερχόταν απο ένα σπασμένο παρμπρίζ, προφανώς. Τότε έκατσα και καθάρισα προσεκτικά τα κολλημένα τζαμάκια, αλλά χρησιμοποίησα κυρίως αιχμηρά αντικείμενα (φαλτσέτα, κατσαβίδια κλπ), με αποτέλεσμα το μαραφέτι αυτό να εχει πάνω του ατέλειες, όπως γρατζουνιές, γδαρσίματα, κοψίματα κλπ, οπότε δεν πάταγε ΤΕΛΕΙΑ πάνω στο παρμπρίζ.

Τι πρόβλημα είχα; Παράδειγμα. Μερικές φορές βγάζοντας το κλειδί απο το αμάξι, ο σένσορας "εβλεπε" τις ατέλειες σαν... αλλαγή στον φωτισμό, και ενεργοποιούσε το Rain Closing. Τι ειναι αυτο; Οταν το ενεργοποιούμε, αν πεσει νερό στο παρμπρίζ (αρα στο σενσορ) και πες οτι είτε έχουμε ξεχάσει παράθυρα ή/και ηλιοροφή ανοιχτά, τα κλείνει ώστε να μην βραχεί το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Παρομοίως, έχουμε τον λεβιέ των καθαριστήρων πάντα στην πρώτη σκάλα, τη διακοπτόμενη. Οσο το παρμπρίζ (ο σενσορ) ειναι στεγνό, οι καθαριστήρες δεν κινούνται. Σε μένα, μερικές φορές, στο άσχετο, με ηλιοφάνεια και κατακαλόκαιρο κάνουν ενα... sweep! Στο άσχετο!

Με τα φώτα έκανε και κει παλαβά: Πότε πότε δεν έσβηνε τα φώτα πχ, στην Αττική Οδό, βγαίνοντας απο τούνελ... Αλλες φορές, βάζοντας μπρος το αμαξι σε ηλιοφάνεια, με το διακόπτη φώτων στο Auto, μέναν αναμμένα τα φώτα...

Πρόσφατα έβαλα ένα RLS από Leon σε Golf MK5 φίλου, και διαπίστωσα ότι όχι μονο είχε αυτό το ελαστικό "μαραφέτι", αλλά και μια πολύ λεπτή διάφανη ταινία διπλής όψης, ώστε να κολλάει αποφασιστικά πάνω στο παρμπρίζ! Αλλος ένας λόγος λοιπόν, να το φτιάξουμε!!!

Βγάζουμε 2-3 πλαστικά, τον καθρέφτη, τις φίσες και το σενσορ RLS.To kit επισκευής RLS έχει κωδικό: 1Κ0 998 559
Οπως απεδείχθη παρακάτω, δεν ειναι ακριβώς το σωστό σετ για το σένσορα μου, αλλα... το διόρθωσα! Το αριστερό εξάρτημα δεν το χρησιμοποίησα κάν!Η διαφορά στο μαραφέτι που αλλάχτηκε φαίνεται! Βρείτε ποιο ειναι το... παλιό!Ανοίγουμε το καπάκι του σενσορ. Στο μέσον το νέο "μαραφέτι". Δεξιά το παλιό.Διαπιστώνω οτι δεν κουμπώνει! Προφανώς είναι για άλλο κωδικό RLS, και οχι τον ΑΒ που έχω εγώ. Τέτοια ώρα τέτοια λόγια, όμως!Δεν κούμπωνε εξαιτίας αυτού του tab! Το έκοψα, τέλος! Ετοιμο!

Συναρμολόγηση όλα πίσω και...Μεγειά μας!
Χρόνος ολοκλήρωσης: 20 λεπτά μαζί με τη φωτογράφιση!!!