ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οτι κάνω εδώ, τα κάνω στο δικό μου αυτοκίνητο και με δική μου ευθύνη μόνο για αυτό, δηλαδή το δικό μου αυτοκίνητο!

Αν αποφασίσετε κάτι ανάλογο και σπάσετε/χαλάσετε/κάψετε/διαλύσετε το αυτοκίνητό σας, είναι δική σας ευθύνη!

Ξεκάθαρα, λοιπόν: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ για τις ζημιές σας!

12.02.2023

Ξανά... διόρθωση στο κουμπί!


Διότι... οταν αλλάξαμε πρόσοψη του climatic ΞΑΝΑ, αυτή τη φορά με κουμπιά για θερμαινόμενα καθίσματα, ξαναέγινε η ίδια "περιπέτεια" για κάποιο λόγο!Βγήκε το πάνελ του AC από το αμάξι... Βγήκαν οι 5 βίδες Τορξ Τ10 απο πίσω...Με ένα ίσιο κατσαβιδάκι ανοίγουν εύκολα τα 2 tabs...Προσοχή στην αφαίρεση του σενσορα εσωτερικής θερμοκρασίας. Ανοίγουμε τα 2 μαύρα "αυτάκια" και τραβάμε την πλακετίτσα του.

To πίσω μέρος αφαιρείται, βγάζοντας και το μεσαίο κουμπί ταυτόχρονα...
Πρακτικά, την ώρα που αποχωρίζουμε τα 2 μέρη, το μεσαίο κουμπί απλώς... πετάγεται μόνο του.
Θεωρητικά μπορούμε και να το αφαιρέσουμε, πρώτα, τραβώντας το...
Δεν μας απασχολεί πως θα ξαναμπεί, γιατι μονο με ενα τρόπο μπαίνει στο μπροστινό πάνελ.
Οι εγκοπές στο πίσω μέρος του κουμπιού ταιριάζουν σε αντίστοιχες εσοχές στο πάνελ.Βγάζουμε και την πλακέτα από το μπροστινό μέρος...

Πάμε στο προκείμενο, λοιπόν!Φραπεδιά πάντα χρήσιμη!

Εχουμε κάνει τις δοκιμές μας πρώτα, μεσα στο αυτοκίνητο.
Σαν "οδηγό", ας πούμε, έχω την έξοδο του αέρα προς τους μπροστινούς αεραγωγούς. Κανω τις δοκιμές με την ταχύτητα αέρα στο 4.

Αυτό το έκανα για ένα πολύ απλό λόγο: Εχοντας βγάλει το tray, το "ραφάκι" απο πάνω ήδη, ενώ έχουμε σηκώσει και τους κεντρικούς αεραγωγούς προς τα πάνω για να βγάλουμε το πλαίσιο του ραδιοφώνου και του AC, εχουμε απο πάνω μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ όψη του πάνω αεραγωγού! Βλέπουμε το ίδιο το κλαπέτο πότε ανοιγει ΤΕΛΕΙΩΣ, κινώντας το δεξιό κουμπί!

Οταν δουμε σε ποιο "κλικ" του κουμπιού μένει τελείως ανοιχτό το κλαπέτο, είμαστε έτοιμοι για την αφαίρεση του πάνελ.
Προτείνω να το φωτογραφίσουμε, ώστε ακόμα κι αν το κουμπί μετακινηθεί, να ξερουμε τη "νεα" σωστη θεση του!Στο δικό μου climatic ο αεραγωγός είναι τερμα ανοιχτός οταν το κουμπί ειναι σε αυτή τη θέση!Το γραναζάκι απο πίσω είναι σε αυτή τη θέση.Το ποτενσιόμετρο είναι σε αυτή τη θέση. ΔΕΝ το κουνάμε!
Βγάζουμε το λευκό γραναζάκι (πετάγεται σχετικά εύκολα. Κουμπωτό είναι).Γυρίζουμε το μπροστινό κουμπί στη ΣΩΣΤΗ θεση...Αν εχουμε το γραναζάκι στη θέση του, θα μετακινηθεί σε αυτή τη θέση. ΔΕΝ το θελουμε βεβαίως!

Κουμπώνουμε το γραναζάκι στην ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ θεση του! Αλλά... αυτή τη φορά με το μπροστινό κουμπί να δείχνει στην ΣΩΣΤΗ θεση!Κλείνουμε προσωρινά το πάνελ της πρόσοψης, συνδέουμε τις 3 φίσες και κανουμε δοκιμές στις 4 θέσεις, με τον ανεμιστήρα στο 4, ώστε ναέχουμε καλή άποψη για το που βγάζει αέρα κάθε φορά.
Οταν είμαστε ικανοποιημενοι, κλείνουμε σωστά το πάνελ, βάζουμε τις 5 πίσω βίδες, τοποθέτηση στο αυτοκίνητο, κλείσιμο τα πάντα και χαιρόμαστε τη δουλίτσα μας.

Συνολικός χρόνος... περίπου μισή ώρα! (μαζί με τη φωτογράφιση!)This Page in English!